Recensies

De Erfgename – Ellen de Vriend “Wegleggen is geen optie.”

De Erfgename – Ellen de Vriend

Wees gewaarschuwd want wanneer je begint, is wegleggen geen optie”

De Achterflap

Hoe g9200000085153676oed ken je de persoon van wie je houdt écht?

Horecaondernemer Britt Hulsman is al zesentwintig jaar gelukkig getrouwd met accountant Richard en samen hebben ze drie dochters, vier koffiebars en een bestaan waar velen jaloers op zijn. Zij is rijk en succesvol en hij is knap en charmant. Een romantisch weekendje weg met z’n tweeën is er door alle drukte bij ingeschoten en daarom genieten ze met volle teugen in een bed & breakfast in Zeeland. Als Britt na haar ochtendwandeling terugkeert naar de B&B, blijkt deze ‘onvindbaar’, en lijkt ook Richard van de aardbodem verdwenen…

Mijn Leeservaring

“Ik ben zo weer terug, roep ik om het hoekje van de deur”

Ellen de vriend schrijft al sinds 1998 boeken en verhalen, sinds 2015 ondertekende zij haar contract bij Karakter uitgevers en verschenen Vermist en Geruisloos. De erfgename is de derde thriller, van de Vriend welke uitkomt bij Karakter.

Gezellig samen een weekendje weg, verandert al snel in een nachtmerrie voor Britt Hulsman. Haar man Richard verdwijnt van het een op andere moment wanneer zij brood gaat halen voor het ontbijt in de Bed & Breakfast, waar zij de nacht hebben door gebracht.

Hoe goed denk je, je man te kennen na 26 jaar huwelijk? Britt begint aan deze woorden zwaar te twijfelen?

De erfgename heeft een aantrekkelijke cover, de vervaagde afbeelding maakt je nieuwsgierig en trekt de aandacht. En dat is alleen nog maar de cover, wanneer je het verhaal begint raak je danig onder de indruk. Het idyllische begin wordt al snel verstoord, wat je zal verrassen want dit zie je niet aankomen. De onverwachte wending zet het verhaal in een heel ander daglicht.

“Ze zegt niets, kijkt me alleen maar aan. Van binnen weet ik dat ze het, net als ik, eigenlijk niet gelooft.”

Ellen de Vriend weet je met haar fijn opgebouwde verhaal te boeien en je zult het boek niet meer weg kunnen leggen. Dus wees gewaarschuwd. Dit boek is een aanrader voor de druilerige zondagmiddag of mee op vakantie, want je zult er gegarandeerd veel leesplezier aan beleven. De Vriend maakt haar karakters aantrekkelijk, door hun onvoorspelbare gedrag, dit samen met de onverwachte wendingen in de verhaallijn maken De Erfgename tot een heerlijk boek.

De erfgename is een aanrader, je wordt meegezogen door de intrigerende karakters, en de onverwachte verhaallijn. Wees gewaarschuwd want wanneer je begint, is wegleggen geen optie en je bent pas tevreden wanneer het boek uit is.

Lieve Leesgroet Moon 

Koop bij bol.com
photovisi-download (24)