Recensies·Recensies van Moon

Ik ken je nog – Alice Fokkelman #Blogtour “Dit smaakt naar meer”

Ik ken je nog – Alice Fokkelman #Blogtour

“Alice Fokkelman weet een sterk thrillerdebuut neer te zetten. Dit smaakt naar meer.!”

De achterflap

9200000082943460

Manon heeft nooit iemand verteld over de jongen die haar jeugd gruwelijk verpestte. Maar nu lijkt het verleden haar in te halen… Vanaf de dag dat haar beste vriendin verhuist en de nieuwe buren hun intrek nemen, verandert het leven van Manon onomkeerbaar. Terwijl haar man aanpapt met de nieuwe buurvrouw, zinkt Manon dieper en dieper weg. Schuilt in buurman Wessel nog steeds de manipulator van vroeger of wordt ze geterroriseerd door waanbeelden in haar hoofd? 

Mijn Leeservaring

Hoe zou jij reageren? Wanneer blijkt dat de pestkop uit je jeugd, degene die jouw leven tot een hel heeft gemaakt, tegen over je komt wonen? Dit overkomt Manon, haar pestkop “Wessel de Ruyter” komt twintig jaar later terug in het dorp. Kunnen zij het verleden laten rusten? Of haalt het verleden Manon in?

Een debuut thriller van Alice Fokkelman, zij schreef al eerdere vele succesvolle korte verhalen, nu dus een thriller. De cover trekt meteen mijn aandacht, een intrigerende afbeelding maakt mij nieuwsgierig, goede keuze voor een thriller met deze onheilspellende titel: “Ik ken je nog”

“Papa, je raadt nooit wie er tegenover ons is komen wonen; Wessel. Die had ik twintig jaar niet gezien.”

Dankzij Xander uitgevers mogen wij mee doen met de blogtour voor deze debuut thriller. Alice Fokkelman heeft een eigentijdse schrijfstijl, de indrukwekkende verhaallijn heeft je al gauw in zijn macht. Een verhaal, dat je op het verkeerde been zet, iets wat je waarschijnlijk niet meteen door hebt. De psychologisch sterk in elkaar gezette karakters geven het verhaal een interessante draai, het verhaal en zijn personages zullen empathie bij je opwekken, zo helder zijn deze beschreven. Alice weet tot het einde aan toe je aandacht te waarborgen, de plot is een verrassing, waar je wel even stil van bent. Welke je niet had zien aankomen….

“Tot ziens, zeg ik en ik huiver als Wessel Reken maar ”antwoordt”

Alice Fokkelman zet met, Ik ken je nog een zeer sterk debuut neer, eentje waar je al snel meer van wilt lezen.  Zo eentje waar wanneer je erin begonnen bent het niet meer weg kunt/wilt leggen. De verhaallijn is geloofwaardig en herkenbaar, de setting/scenario, maakt het verhaal eigentijds en treffend.

Dit smaakt naar meer…

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (60).jpg