Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Confrontatie – Esther van der Ham #Blogtour “En ja hoor, Esther heeft me met Confrontatie weer in haar greep.”

Confrontatie – Esther van der Ham

“En ja hoor, Esther heeft me met Confrontatie weer in haar greep.”

confrontatie

Samenvatting:

Na een traumatische ervaring in Spanje tijdens een weekje vakantie met de familie, probeert Annabel thuis de draad weer op te pakken. Dit gaat lastig door misselijkheid en vermoeidheid. Haar collega biedt haar de helpende hand. Ze neemt haar mee uit om haar even uit de sleur te halen. Dit gaat helemaal mis. Annabel heeft bijna geen grip meer op de werkelijkheid. Het contact met de familie verslechtert, en dan wordt ze ook nog beschuldigd op haar werk. Kan de ondersteuning uit onverwachte hoek haar helpen?
Hoe loopt het af voor Annabel? Je leest het in Confrontatie!

Mijn leeservaring:

Voor de blogtour van Droomvallei uitgevers las ik mee met het derde deel van de C-serie

Confrontatie

De eerste twee delen Controle en Contact had ik verslonden en had dan ook hoge verwachtingen omtrent deel 3,  Confrontatie. Zou Esther het nogmaals kunnen, een verhaal neer zetten wat je niet in de koude kleren gaat zitten!! Vanaf de eerste bladzijde heeft Esther me weer in haar greep. De zin:

Het moment dat ze knakte als een rietstengel onder de voeten van een lompe visser die alleen oog had voor de snoek in het water.

Het begint met de brief, die Annabel van haar moeder Emma krijgt, Emma bied haar hulp aan, ze is er voor haar dochter, maar het is te laat, voor Annabel is er geen weg terug. Emma die in het vorige boek van Esther een hoofdrol kreeg, in de gevangenis belandde en haar moeder de rug toe keerde, probeert nu haar dochter te redden. Ze ziet dat het niet goed gaat met Annabel, maar hoe help je een volwassen vrouw die naar het lijkt niet geholpen wil worden.

Het zou zo je eigen dochter kunnen zijn. Ik heb diep medelijden met Emma, die ziet hoe haar dochter langzaam aan afbrokkelt, van een vrolijk goed lachse vrouw, naar een schimp van wat Annabel ooit was.

Het boek geeft ook een waarschuwing mee, trap niet in leugens, mooie praatjes en uiterlijk, zelfs een volwassene kan gemanipuleerd worden. Volg je gevoel en als je het niet vertrouwd geef hulp en blijf die aanbieden. Het verhaal wordt zo verteld dat je het gevoel hebt er zelf in mee te spelen, dat had ik bij de twee andere boeken ook. Het is bijna een waargebeurd verhaal, zo als van der Ham het schrijft.

Esther heeft een heerlijke schrijfstijl, je kan het boek bijna niet weg leggen en wordt echt door de personages mee genomen in het verhaal. Er was een stukje wat ik vreemd vond in het verhaal, volgens mij had er verder onderzoek  moeten gebeuren, maar kan het niet ter sprake brengen door eventuele spoilers. Maar het doet verder geen afbreuk aan het verhaal.

Ik heb genoten van dit derde verhaal uit de C-reeks. Esther van der Ham staat bij mij in de top van Nederlandse auteurs qua schrijfstijl . Ik kan niet wachten op een volgend deel in de C-reeks.

Het is nooit te laat

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download