Recensies·Recensies van Moon

Over en uit – Marion van de Coolwijk “Je wordt misleid van het begin tot het eind.. Heerlijk”

Over en uit – Marion van de Coolwijk

“Psychologisch sterk, Marion van de Coolwijk weet de lezer te misleiden”

9200000085089969

De Achterflap

Emiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven. Maar de spanningen nemen langzamerhand toe. Emiel staat onder grote druk als hij niet al zijn klanten tevreden kan houden. Roos is jaloers op zijn haar idee wel erg amicale relatie met de bloedmooie au pair. En hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.

Leeservaring

“Het water had hem jaren geleden ontvangen en nam hem nu weer mee. Het was goed. Hij was thuis…

Een derde thriller van de voormalig kinderboekenschrijfster Marion van de Coolwijk. Marion schreef meer dan 200 kinderboeken en nu na mannenjacht, Mangelvrouw is nu Over en uit verschenen.

Emiel en Roos zijn een ogenschijnlijk gelukkig stel, samen met hun dochter Tirza en au- pair hebben ze het best voor elkaar. Maar dan wordt Tirza ontvoerd en komt hun hele leven op zijn kop te staan, wie heeft het op hun gemunt?

Krijgen zij hun dochtertje ooit terug?

Twee verhaallijnen, waarvan degene uit het verleden wel zeer mysterieus is, daar wil je als lezer gelijk meer van weten, maar Marion geeft heel subtiel tipjes van de sluier weg. Voor een echte thrillerlezer een genot om te lezen. Een heerlijk volgeschreven verhaal waar in je blijft lezen, de trekkende kracht van de verhaallijn en de interessante karakters geven het boek een pittige boost.

“Het was een onmogelijke beslissing geweest, maar hij had het gedaan om zichzelf te beschermen.”

Marion van de Coolwijk heeft een unieke manier van opbouwen, haar verhaallijnen lopen niet zoals de meeste boeken, je zult hier snel achter komen wanneer je één van haar boeken hebt gelezen. “Over en uit” bezit deze opbouw ook, een spannende stijging, dan word je verrast en loopt de spanning weer op maar dan……………………

Van de Coolwijk heeft je in haar macht en daar kom je niet zomaar uit. Zij blijkt een meester in plotwendingen te zijn, en ze weet je tot het einde aan toe te verrassen/misleiden. Mede door deze eigenschap mogen haar boeken niet ontbreken op je Nog Te Lezen lijst.

De heerlijk vlotte schrijfstijl van Marion van de Coolwijk, maar vooral de opbouw van het verhaal en de onverwachte wendingen, de misleidingen maken haar één van mijn favoriete Nederlandse thrillerauteurs.

“Over en uit” bezit alle ingrediënten van een Mustread, het ideale leesvoer voor de echte thriller fan, vol spanning, mysterie, intrigerende karakters en vooral een ijzersterk psychologisch verhaal.

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.comphotovisi-download (31)