Recensies·Recensies van Moon

De minnaar – Jet van Vuuren “Beleef heerlijke leesmomenten op Kreta!”

De Minnaar – Jet van Vuuren

“Reis mee met Jet naar Kreta en je zult daar heerlijke leesmomenten ervaren.”

De Achterflap

9200000085090073Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.
Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprak is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende…

Mijn Leeservaring

“Zoek de minnaar en je vindt de moordenaar”

Een ogenschijnlijke zomerthriller, het plaatje dat prijkt op de cover brengt je al snel in de vakantiesfeer. Heerlijk lekker weg dromen. Maar al snel laat Jet van Vuuren deze droom in duigen vallen.

We reizen af naar Kreta

Dottie is ervan overtuigd dat haar oma geen natuurlijke dood is gestorven. Haar oma, Charlie, is van de trap gevallen en heeft dit niet overleeft. Om achter de waarheid te komen reist Dottie af naar Kreta, waar meer geheimen blijken rond te dwalen.

Kan Dottie de waarheid achter halen?

Hennie de Groot schrijft al sinds 2011 onder het pseudoniem Jet van Vuuren vele succesvolle thrillers, De minnaar is haar twaalfde thriller, verder schreef zij ook een tweetal korte verhalen en een minithriller.

“En toch heeft ze het nooit geweten. Wat er toen écht gebeurd is, snap je wel?”

De minnaar neemt je mee in een wereld waar veel geheimen blijken te zijn, interessant voor de lezer. Het intrigerende gevoel dat niemand te vertrouwen lijkt, waardoor je lang geen idee hebt waar het verhaal heen gaat. Heerlijk, deze vlotlezende thriller pakt je in en neemt je mee. Jet laat je lang in onzekerheid, hierin heeft zij een groei door gemaakt, wist je in eerdere verhalen al vrij snel wie het gedaan had, sinds een aantal boeken heeft van Vuuren dit verandert. Die onzekerheid maakt het spannender en meeslepender.

Het verhaal bestaat uit hoofdstukken in het heden en in het verleden, duidelijk aangegeven, met een net iets ander lettertype, wat het prettig maakt om te lezen. Het geeft het verhaal een mysterieus tintje en maakt Kreta nog geheimzinniger.

De hoofdstukken die zich in het Toen afspelen zijn kort en krachtig, en hebben een pittige zuigkracht op de lezer. Je vraagt je af wat er gebeurd is, wie nu precies Alma en Christien zijn en wat dat te maken heeft met het heden. Kortom “De minnaar” is weer een heerlijk herkenbaar Jet van Vuuren verhaal. De heerlijke uren leesgenot laten je afdwalen naar Kreta en geven je het heerlijke vakantiegevoel.

 Jet van Vuuren dit it again… De minnaar is een heerlijke Mustread.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (15)