Gast recensies

Marion las…; Kijk niet achterom- Miranda Hillers

Kijk niet achterom- Miranda Hillers

“Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal, Miranda zet dit in deel 5 sterk neer…”

  • Titel: Kijk niet achterom- Deel 5 van de Blingg-serie
    Auteur: Miranda Hillers
  • Genre: new Adult
  • ISBN: 9789492792044
  • 304pagina’s
  • MH books
  • mei 2018

9200000094611345

Marion haar leeservaring

Een eigen verhaal over Rens, kon eigenlijk niet uitblijven en gelukkig dacht Miranda Hillers hier ook zo over.

Een verleden tussen Rens en Sophie dat nog steeds invloed heeft op het huidige gedrag en denkwijze lijkt ons ‘’fietsenmakertje’’ in de weg te staan, op zijn weg naar zijn eigen geluk.

Het verhaal draait om de periode rondom de bruiloft van Sophie en Freddie. Enkele weken ervoor komt er een nieuw meisje in het blikveld van Rens, tijdens zijn wekelijkse kroeg avondjes. Het blijkt het zusje van Vince te zijn. Natuurlijk vind Vince dat zijn jongere zusje Valerie verboden terrein is voor Rens. Rens staat er om bekend dat hij vrouwen niet als vast relatie materiaal ziet, maar als leuk voor een avondje. Toch laat Rens zijn blik niet los van Valerie en vergelijkt haar met zijn beste vriendin Sophie, die een totaal andere stijl heeft, maar beide zijn ze aantrekkelijk op hun eigen manier. Valerie zit in de Mode en is net terug van Parijs, ze is bezig met kleding ontwerpen vanuit 2e handskleding en geeft hier haar eigen draai aan.

Rens en Valerie merken een duidelijke aantrekkingskracht in elkaar en dan vooral op fysiek vlak, ze maken dan ook graag gebruik van elke mogelijkheid om elkaar van een gelukzalig gevoel te voorzien. Bij Valerie komt er uiteindelijk wel meer bij kijken dan alleen de lusten, ze geeft echt om Rens. Het komt dan ook hard aan wanneer Rens door een confronterende gebeurtenis uitvalt tegen Valerie, alsof ze nooit iets waard geweest is voor hem.

Hij blijft moeite houden met het loslaten van wat er ooit is geweest tussen hem en zijn ‘’Fie’’. Ook al is ze al een lange tijd niet meer de zijne en lijkt zij voor haar eigen geluk te kiezen, iets wat Rens nog niet lukt.  De vraag is alleen of hij er op tijd achter komt, dat hij op het punt staat twee betekenis volle vrouwen in zijn leven misschien voor altijd kwijt te raken, door zijn eigen koppigheid en hoop om het verleden weer als vanouds terug te laten keren.

De titel ‘’ kijk niet achterom’’ vind ik goed gekozen bij dit boek, het zinnetje blijft door je hoofd spoken, omdat je dit elke keer tegen die lieve Rens wil zeggen tijdens het lezen. Ook hem gun je een gelukkige toekomst, maar dan moet hij leren loslaten en vooruit durven kijken.
Het verhaal lezend vanuit de twee hoofdpersonages Rens en Valerie vond ik een fijne ervaring, omdat je zoals in de echte wereld een beleving meekrijgt vanuit twee kanten. Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal, wat ook dit boek goed laat zien.

 

Opnieuw een boek, vol met seksuele escapades, liefdesverhalen uit het heden en verleden, samenkomend tot een bijzonder boek over het ‘’fietsenmakertje’’.

belangrijk bewaren (3)

Lieve Leesgroet Marion Poeste Thomas

15941244_848148238621201_6411415107071201634_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (1)