Recensies·Recensies van Moon

Manzanilla- José Kruijer…”Weer een sterke Roman met een lekker vleugje spanning!”

Manzanilla- José Kruijer…

“De dreigende sfeer ,de sterk neergezette karakters, het lekkere vleugje spanning maken het verhaal! Het idyllische Schoorl en tropische vruchten, de ideale mix voor een roman vol intriges, liefdesperikelen en spanning “

De Achterflap

download (15)

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in ’t fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin, familie en. Dat valt voor haar nog te bezien.

Twee hartsvriendinnen krijgen – na hun afstuderen – een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.
Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden.
Dat valt voor Hester nog te bezien.
Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis. Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige ‘Ik vertrek’ project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de ‘prachtige’ zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.

Mijn Leeservaring

“Mijn hemel Curaçao! dat nooit”

In Manzanilla reis je met José Kruijer af naar Schoorl, de plek waar ik vroeger van de klimduin rende en later naar de meidenmarkt ging met de vriendengroep. Leuk! Verzwegen was het debuut van Kruijer, en dat was er eentje waar ik zeer van gecharmeerd was, kan de schooljuf uit Heerhugowaard mij met haar tweede deel weer zo verrassen?

Manzanilla; De bladeren zijn meestal glanzend groen met een zeer fijn gekartelde rand. De vruchten van de manzanilla lijken bedrieglijk veel op gewone groen-gele appeltjes De boom, bladeren en vruchten van de manzanilla bevatten allen een sterk gif. Bij het breken van een takje of blad komt er een wit, melkachtig sap vrij wat, in aanraking komt met huid, ogen of slijmvliezen, een verbranding met blaren geeft. Deze stof zou zelfs zo giftig zijn dat wanneer men schuilt onder een manzanilla tijdens een regenbui de regendruppels deze reactie al kunnen geven. (Wikipedia)

Hester en Koert leiden een ogenschijnlijk heerlijk ontspannen, goed leven. Toch dreigt er van alles aan de horizon in het pittoreske Schoorl. Wanneer lijkt dat je alles voor elkaar hebt, je hebt een prachtig huis je man heeft een goede baan, maar wat als het verleden op de loer ligt? Geheimen kunnen niet altijd verborgen blijven!

“Het gevaar was dus al in hun huis gekomen.”

Een kalm begin, José laat het verhaal geleidelijk oplopen, er dreigt iets en dit maakt het zeer aantrekkelijk. Je waant je in het luxeleven van Hester en Koert, alles kan en niets is gek genoeg. Ik kreeg een visioen van Linda de Mol welke zich in het verhaal prima thuis voelde, de manier waarop José haar hoofdkarakter beschrijft is prettig, duidelijk en beeldend. De zeer goed opgebouwde lichte dreiging en de meerdere intrigerende personages, zullen ervoor zorgen dat de radartjes in je hoofd overuren maken. Dit trekt je mee het boek in. Erg prettig. Want de idyllische sfeer in het jonge gezin krijgt hier iets onheilspellends van.

“Als je iets niet wilt, vind je een excuus.

Als je iets echt wilt, vind je een manier”

Manzanilla, valt zeker onder de spannende romans, er hangt iets dreigends in de lucht waar je moeilijk grip op krijgt. Mede hierdoor en door de sterk neergezette sfeer in huize van Broekhuysen raak je in een leesflow waarvan je jezelf moeilijk los kunt wrikken. Een ideale combinatie voor vele uren leesgenot. De tweede roman van José Kruijer en weer smaakt het naar meer, door de fijne schrijfstijl leest het boek vlot weg, dit samen met de meerdere intrigerende karakters, welke zich door het verhaal bewegen, maken dat het verhaal je in je bezitneemt. Met een zucht sloot ik het boek, De plot zal je gaandeweg het verhaal voorzichtig aan zien komen, maar heel lang kan het verhaal nog alle kanten op gaan, deze dreigende spanning maakt deze roman tot een heerlijk boek. #Ont”spannend”leesplezier

Manzanilla met zijn geweldig mooie cover heeft mij weer achter over geblazen. #genoten

Lieve Leesgroet Moon

Nieuwsgierig naar dit boek, koop het via deze link

photovisi-download (1)

Een gedachte over “Manzanilla- José Kruijer…”Weer een sterke Roman met een lekker vleugje spanning!”

Reacties zijn gesloten.