Gast recensies·Recensies

Elsa las…; Misstap – Jet van Vuuren

‘Misstap’ – Jet van Vuuren.

“De schrijfstijl van Jet leest altijd gemakkelijk, soepel weg en pakt je gelijk vanaf de eerste zin. “

9200000079530729.jpg

De Achterflap

Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen…

Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is. 

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd

Elsa haar Leeservaring

Dankzij Karakter Uitgevers kon ik weer een Jet van Vuuren thriller lezen. Ook haar nieuwste boek ‘De Minnaar’ ligt nog op mijn te lezen stapel maar allereerst zal ik hier mijn recensie neerpennen (beter gezegd neertypen) van ‘Misstap’, uitgebracht in november 2017.

In ‘Misstap’ kijken we weer mee met Britt van Dijk, die inmiddels in Den Haag is gaan wonen na het grote verlies wat zij moet zien te verwerken. Door haar beste vriendin Anja, die politierechercheur is,  wordt zij min of meer gesmeekt om haar te assisteren bij het onderzoek naar een bizarre reeks moorden. Keer op keer worden er jonge vrouwen in de Scheveningse duinen gevonden die allemaal precies dezelfde ledematen missen. Welke gek zit hierachter? Hoe kunnen ze diegene stoppen en wat gebeurt er als Britt te dichtbij komt? Allemaal elementen voor een perfecte thriller toch?

Vanaf het eerste moment worden er karakters uitgelicht. Je maakt als lezer zijnde kennis met hen door stukjes vanuit hun beleving te lezen. Op die manier blijft er steeds veel te gissen over en ontstaat er een aangename spanningsopbouw. Wederom is dit boek in zijn geheel een zeer fijn stukje “leesvoer”. De schrijfstijl van Jet leest altijd gemakkelijk, soepel weg en pakt je gelijk vanaf de eerste zin. Zonder probleem las ik het verhaal aan één stuk uit. De gekozen bewoording past bij de karakters, bij hun gedachtegang, manier van doen en laten. Het laat hen ontwikkelen en maakt hen duidelijk zichtbaar wie zij eigenlijk zijn. Ook maakt dit boek van Jet maar weer eens duidelijk zichtbaar dat alles en iedereen een kwaadaardig kantje heeft, iedereen een tikje gestoord is en zomaar over die schreef kan gaan. Jij toch stiekem ook?

  • Spanning: 8           
  • Plot: 7   
  • Leesplezier: 10  
  • Schrijfstijl: 8     
  • Originaliteit: 9     
  • Psychologie: 7           

Ik geef dit boek 5 sterren.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Interesse? Koop via deze link . Veel leesplezier

photovisi-download (46).jpg