In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Moon Kager #ingesprekmetdebeheerder

Mustreads or Not in gesprek met..  Moon Kager

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Moon, gewoon Moon uit Julianadorp. Gek op lezen, creatief bezig zijn en helpen bij evenementen en mensen animeren. Ik ben 43 jaar en geniet van het leven samen met vriendlief en onze zoons van 16 en 19 jaar oud.

photovisi-download (38).jpg

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Eigenlijk al vanaf mijn vroegste jeugd, mijn moeder was ziek maar voor zij getrouwd was werkte zij in een boekhandel en was gek op lezen, Zou zoiets in de genen zitten? Er is een tijdje een sluier over geraakt maar toen ik samen ging wonen was de weg naar de bibliotheek mijn favorietste.

 

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Oef, de wel bekende stapel. Help hij slinkt inmiddels iets, tot dat de postbode weer aanbelt, ben ik bang. Momenteel ligt “De gekuiste versie”- van Anne Daniel bovenop gevolgd door een Bol.com recensie-exemplaar van Koen Strobbe en dan ga ik me denk ik loslaten op In naam van de vader van Linda Jansma… Maar het kan ook net anders worden Keuze genoeg

photovisi-download (39)

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Thrillers, zijn toch wel mijn favoriet. Maar door het blog kom ik wel steeds meer aanraking met andere genres. Zo heb ik genoten van De zeven zussen serie en ik kan iet wachten tot september en er weer een nieuw deel verschijnt.

download (26)

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Zover als ik terug kan kijken, herinner ik me de boeken van Nancy Drew, wat kon ik daarvan genieten. Laatst kreeg ik de hele serie voor mijn minibieb, maar je snapt het natuurlijk wel die heb ik zelf gehouden. Hoe Leuk!! Ook kon ik genieten van de avonturen van de Kameleon, wat heb ik deze avonturen versleten.

photovisi-download (40)

 • Welke boeken gaan met jou mee in de vakantie koffer? Of welke boeken ga jij lezen deze zomer?

Tja, nu ga ik niet op vakantie. Vriendlief werkt in de bloembollen dus het is daar hoogtij. Maar ik ga wel lekker elk jaar een aantal dagen naar een tante in Gelderland, even geen kids, geen man, geen huishouden gewoon even NIETS.. Alleen maar kletsen en lezen. Heerlijk en ditmaal neem ik een boek van de veel te hoge stapel mee, eentje waar ik me helemaal in kan verliezen want de vier dagen zullen wel weer veel te kort zijn….

download (25)

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Oef, moeilijk vraag (ik heb ze zelf bedacht. Niet zo handig) Ik denk dat ik wel heel graag Liese Meerhout wil zijn uit de boeken van Toni Coppers, of een team lid van The Vandiesel Company, Annette of zo? Of… Sanne Philips uit de VT serie van Melissa Skaye, er zijn er dus genoeg maar het is wel een stoer type…

download

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Veel schrijvers heb ik al mogen ontmoeten en vaak zit ik dan toch met een mond vol tanden… En dat is best knap wanneer je mij echt kent! Maar ik zou David Hewson wel willen vragen hoe hij het voor elkaar krijgt om op zo`n realistische manier het leven in Amsterdam neer te zetten als Engelsman.

Of toch liever Sharon Bolton, of Chelsea Cain gewoon om te vragen hoe ze zulke lugubere dingen kunnen verzinnen… Even een kijkje in hun hoofd nemen, lijkt me geweldig.

photovisi-download (41)

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik zou mijn series compleet maken, er staan zoveel boeken in de kast maar ik wil nu heel graag series compleet hebben, ik mis nu nog een aantal boeken van Belinda Aebi, Linda Jansma en zo heb ik nog wel een aantal favoriete op mijn lijstje.

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Dood de vader van Sandrone Dazieri, en dan Dood de engel als vervolg, ik ga voor John Statham, dit is toch wel een groot acteur welke de rol heel goed zou passen.

photovisi-download (42)

Wanneer ik denk aan een Nederlands boek, zou ik graag series zien van de VT serie van Melissa Skaye of de Bennet & Rowley mysteries van Diana van Hal . Met in de hoofdrollen dan toch maar Raymond Thiriy , Gijs Naber en Monic Hendrikx of Sylvia Hoeks

photovisi-download (43)

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Ik heb al een poging gedaan om een thriller te schrijven, lees er staan 400 woorden op papier, het zit wel in mijn hoofd. Maar eerst maar eens mijn eigen rugzak op ruimen ..Al was het verhaal zeker gebaseerd op sommige personen uit die rugzak, en geloof mij die komen er niet heel best vanaf .. Wordt vervolgd

download (18)

photovisi-download (24)