Recensies·Recensies van Caro

Op de vlucht – Rachel Gibson “Wanneer je net te ver gaat om bekend te worden”

Op de vlucht – Rachel Gibson

“Wanneer je net te ver gaat om bekend te worden”

  • Titel; Op de vlucht
  • Auteur; Rachel Gibson
  • Uitgeverij Karakter Uitgevers
  • Categorie: Chicklit
  • ISBN: 978 90 4521 207 4
  • Uitvoering: Paperback

De achterflap

9200000092215233 Je verloofde live op tv voor het altaar laten staan is een regelrechte ramp. Lexie Kowalsky denkt dat ze er klaar voor is om voor het oog van miljoenen mensen te trouwen, maar rent net voor het ja-woord weg van de set van de populairste realityshow van dat moment: Gettin’ Hitched. Met een bolvormige witte jurk en schitterende dertien cm hoge stiletto’s stapt ze aan boord van een watervliegtuig naar Sandspit in Canada. Ze denkt dat niemand haar daar kan vinden. Maar ze vergist zich. Lexie deelt het vliegtuig met de sterspeler van de Seattle Chinooks, Sean Knox

Ze is voor hem niet alleen een realityshow runaway, maar ook nog eens de dochter van zijn coach. Ze belichaamt chaos en verleiding en is absoluut verboden terrein, maar als ze haar sexy lichaam van haar trouwjurk ontdoet, kan hij haar niet weerstaan en brengen ze een geweldige nacht in zijn bed door. En dan duikt een foto van Sean en Lexi op internet op en belanden ze plotseling in een absurd plan om het hele verhaal te verdraaien. Maar je kunt niet vluchten voor de liefde…

Mijn leeservaring:

Ik mocht van uitgeverij Karakter “Op de vlucht”van Rachel Gibson lezen. De cover bleek niet helemaal bij het boek te horen, het wat langere haar van Sean en de blonde krullen van Lexie komen niet helemaal overeen met het verhaal, maar de liefde spat van het stel af en het weg rennende bruidje boven op de bladzijde maken het plaatje toch aantrekkelijk. Ik had toevallig net een boek weg gelegd waar ik gewoon niet doorheen kwam dus pakte deze op om eens te kijken of ik me hierin kon verdiepen. De schrijfster Rachel Gibson is bij mij wel bekend, maar een boek had ik nog niet van haar gelezen.

Wat een heerlijk verhaal, steeds wanneer ik het boek wilde wegleggen, want ja er moet ook wel eens iets in huis worden gedaan, pakte ik het toch weer op om verder te lezen. Dat huis kwam wel weer een keer. Ik werd echt mee gezogen in het verhaal. Waarom geeft iemand zich op voor een reality programma om te trouwen op tv met een man die je in een kleine periode moet leren kennen, met camera’s er boven op. Gelukkig komt ze optijd tot inkeer.

Net onder de namen van de presentatoren, onder in beeld, stond een regel met de tekst Waar, o waar houdt de Gettin’Hitched-bruid zich schuil?

Het verhaal is geschreven met een dosis humor en wanneer je Lexie als een dom blondje ziet kom je er achter dat deze personage totaal het tegenover gestelde is en juist een krachtige persoonlijkheid heeft. Haar personage wordt geweldig neergezet en net als Sean leer je beide goed kennen. De moeder van Sean lijdt aan hypochondrie en heeft alle “ziektes” van de wereld gehad en het is altijd een vraag hoe hij haar zal aantreffen. Een boek wat zeker verfilmd kan worden, want je ziet het gewoon voor je.

Hij stapte de woonkamer binnen en voelde zich een beetje opgelucht dat zijn moeder in haar leunstoel lag, onder een van de veelkleurige spreien die ze altijd zat te haken. Ze had een verkoelende muts op haar hoofd die onder haar kin met klittenband vast zat

Ik heb genoten van deze roman, voor mij zeker een mustread voor de roman liefhebbers, die ook van een goed verhaal houden.

Lieve leesgroet van Caroline

37913447_2265693990112690_9095378867517915136_n