In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met.. Elsa Bakker #onsnieuweteamlid.

Mustreads or Not in gesprek met.. Elsa Bakker 

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Elsa, een 33 jarige vrouw die al zo’n beetje haar hele leven dol is op lezen, schrijven, muziek maken en anderzijds creatief bezig zijn.

photovisi-download (9).jpg

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Vanaf het moment dat ik geboren ben geloof ik haha! Dankzij mijn moeder kon ik al lezen voordat ik op de lagere school in de klas kwam waar kinderen het alfabet geleerd kregen. Dit werd mij dan ook niet in dank afgenomen door mijn klasgenoten en toenmalige leerlaren helaas. Toen werd het niet bepaald gewaardeerd als een kind sneller de leerstof tot zich nam of voorliep in zaken die nog geleerd moesten worden. Maar ach.. ik trok mij daar weinig van aan, zodra ik kon en er ruimte voor was zat ik met mijn neus in een boek, wat vandaag de dag nog steeds zo is.

download (7)

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Een recensieboek voor Dutch Venture Publishing ‘De vrouwe van Myrdin’ geschreven door Cathinca van Sprundel. Daarna hoop ik eindelijk te kunnen beginnen aan ‘Syndroom’ van J. Sharpe.

photovisi-download (10)

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Kort beschrijven is praktisch onmogelijk maar ik zal een poging wagen. In principe lees ik alles wat mij enigszins aanspreekt. Mijn voorkeur zal altijd het meest uitgaan naar Fantasy, daarin kan ik mijzelf compleet verliezen en wanen in een andere wereld, en (Psychologische)Thrillers, de spanning geeft gewoon een kick toch?

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Oh zoveel maar om er eentje te noemen kies ik voor ‘De sleutel van magister Moria’, geschreven door de Berend Jager. Dit is ook de aanzet geweest tot mijn liefde voor het fantasy genre denk ik. In de eerste instantie werd dit boek mij voorgelezen door mijn oudere zus in de tijd dat ik heel erg ziek was als kind zijnde. Ik genoot van de zoektocht van het hoofdpersonage Sylvia om haar broertje doormiddel van opdrachten te redden en tevens haarzelf te bevrijden uit de wereld waarin ze terecht waren gekomen. Later heb ik dit boek talloze keren herlezen omdat ik het gewoon zo’n mooi verhaal vind.

Uiteraard kwam ik later ook in aanraking met Harry Potter wat helemaal zorgde voor een complete verwondering voor de schrijfstijl van fantasy en dan vooral J.K. Rowling. Deze boekenreeks maakt mij regelrecht tot Harry Potter fan en dit zal ik ook altijd blijven.

photovisi-download (11)

 • Welke boeken gaan met jou mee in de vakantie koffer? Of welke boeken ga jij lezen deze zomer?

Er staat deze zomer geen vakantie meer gepland, de korte tijd dat wij op vakantie waren in Nederland was het zo bloedheet dat van lezen bijzonder te weinig terecht kwam. Ik had toen graag ‘Syndroom’ van J. Sharpe willen lezen en ‘Ithana’ van Dianne Arentsen. Die laatste heb ik inmiddels gisteren toch uitgelezen en de eerste hoop ik binnenkort alsnog te lezen.

photovisi-download (12)

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Lastig kiezen maar ik ga dan voor Hermione Granger uit de Harry Potter boeken. Zij is slim, geeft niet op en vecht voor waar ze recht op heeft. Ik hoop op haar te lijken in reallife want dat zijn toch bijzondere goede eigenschappen? 😉

download (16)

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Met Mo Hayder. Zij is mijn favoriet in het thriller genre en ik ben heel benieuwd hoe het voor haar voelt om alle gruwelijkheden op te schrijven. Hoe maakt zij er een verhaal van en kan ze naderhand afstand doen van haar werk. Want het lijkt mij dat je behoorlijk sterk in je schoenen moet staan wil je zulke verhalen goed kunnen schrijven en overbrengen.

photovisi-download (13)

Ook zou ik graag in gesprek gaan met J.K. Rowling. Want als ik haar zie op televisie of Youtube komt zij altijd even inspirerend en krachtig over waar ik nogal eens wat van zou kunnen leren vermoed ik zo.

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik heb zo’n gigantische wishlist, daar komen er sowieso elke dag wel een boek of wat bij. Op dit moment wil ik heel de nieuwste Karin Slaughter ‘Gespleten’, de nieuwe van Julia Heaberlin ‘Vergeet me niet’, ‘The Outsider’ van Stephen King en ‘Reisverslag van een kat’ van Hiro Arikawa. Altijd genoeg te wensen als ultieme boekenwurm.

photovisi-download (14)

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?           

Over het algemeen ben ik niet zo van de verfilming van boeken. Maar als ik iets moet noemen kies ik voor ‘The wolf of Dorian Gray’ door Brian S. Ference. Een fantasy verhaal waarin Colin Farrell perfect zou passen in de rol van Dorian Gray.

photovisi-download (15)

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Over alles en niets tegelijk. Nee geintje. Ik ben al flink bezig voor mijzelf dus wijdt daar liever niet teveel over uit. Wel kan ik vertellen dat het over een jonge dame gaat in een flinke fucked up situatie.