Mustread in gesprek met...

Mustreads or Not in gesprek met…; Ann Carol Janssens #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met…; Ann Carol Janssens

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Ann, 41 jaar en woon samen met mijn 2 puberzonen en 3 katten in Zwijndrecht (vlakbij Antwerpen).  Ik werk als praktijkassistente in een groepspraktijk en spring soms als baliebediende in bij de wachtpost.

photovisi-download (48).jpg

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Eigenlijk lees ik sinds mijn kindertijd al zeer graag.  Ik verslond stapels boeken en elke week fietste ik met veel plezier door weer en wind naar de plaatselijke bib. Tijdens mijn uitgaansjaren tot mijn scheiding heb ik weliswaar niet veel gelezen.  En nu lijkt het alsof ik al die verloren jaren èn boeken aan het inhalen ben.

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Er liggen er zeer veel op mijn stapel !!! Waar ik het meest naar uitkijk : ‘Het verhaal van Alice Hart’ van Holly Ringland.  Een totaal ander genre dan dat ik gewoon ben en toch spreekt het verhaal me enorm aan.  De cover en de versieringen binnenin het boek zijn wondermooi.  Binnenkort heb ik na mijn knie-operatie best wat leestijd, dus dat boek zal zeer vlug gelezen worden !

photovisi-download (49)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik grijp vaak naar thrillers.  Hoe gruwelijker, hoe beter.  Ik hou ook wel van de wauw-momenten; Het stuk waar de auteur ervoor zorgt dat je even van de kaart bent.  Gehypte boeken zijn niet zo mijn ding, ik val meestal in de winkel op een boek dat eruit springt, dat me triggert, een nieuweling die nog maar weinigen lazen.  YA lees ik ook zeer graag, meestal halen deze boeken me uit een leesdip of zijn ze een mooie overgang tussen twee zwaarder beladen boeken.  Wel geen vampieren toestanden o.d. Dystopia vind ik dan weer wel mijn ding.  Het valt me de laatste tijd ook op dat ik best wel kan genieten van een coming of age verhaal.

photovisi-download (50).jpg

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?download (5)

De Madelief-boeken van Guus Kuijer ! Ik vond deze steeds zo meeslepend en hilarisch !

 

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

download (4)Eigenlijk ben ik al een karakter in enkele boeken 🙂 Sinds ‘Carta’ van Sterre Carron ben ik de vriendin van Bert Simons. Ik had al vanaf de eerste boeken uit de Rani Diaz-reeks een enorm zwak voor hem, dus je kan al raden : ik was hevig geëmotioneerd toen Sterre Carron me vroeg of ik het zag zitten om een rolletje te krijgen in ‘Carta’.

 

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Een grote droom is om Pierre Lemaitre ooit te mogen ontmoeten.  De Verhoeven-serie vond ik subliem, ‘Bruidsjurk’ (nu bekend als ‘Vals leven) was machtig !  Ik weet niet direct wat ik hem zou vragen.  Maar zou het heerlijk vinden om gewoon rustig een glaasje wijn met hem te drinken en mijn beste Frans op te rakelen.  Hij lijkt me zo’n gemoedelijke en interessante man, net zoals inspecteur Verhoeven zelf.  Een beetje een eenzaat zoals ik 🙂

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Dan zou ik wachten tot oktober, want dan komt de nieuwe Ule Hansen uit. ‘Het huis van de verzamelaar’ van Jess Kidd belandt dan ook in mijn handen. ‘De uitverkorene’ van Igor Znidarsic staat ook hoog op mijn verlanglijst. ‘Meisje zonder huid’ van Mads Peder Nordbo komt in augustus uit en die staat ook met heel wat uitroeptekens op mijn lijstje.

photovisi-download (52).jpg

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Sterre Carrons boeken mogen best op het beeldscherm komen.  De pittige Marie Vinck mag dan Rani zijn, de rol van Bert mag Wim Opbrouck op zich nemen.  Maar ook de Verhoeven-serie van Lemaitre lijken me opportuun genoeg om te verfilmen.  Met misschien Stefaan Degand of Sam Louwyck in de rol van Verhoeven ?

photovisi-download (46).jpg 

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Dan wordt het een YA.  Een mistig, afgelegen gebied, een schoolbus met kinderen die les images (1)volgen in het bijzonder onderwijs en een melding door de walkie-talkie van de buschauffeur … een stem die enkel ‘Help’ roept en een ijselijke schreeuw die de kinderen plotsklaps muisstil maakt. Da’s een beeld dat ik al jaren voor ogen heb, maar of er ooit iets op papier wordt gezet … dat is een ander paar mouwen.

photovisi-download (24)