Recensies·Recensies van Moon

De gekuiste versie – Anne Daniel “Weer alle ingrediënten voor een heerlijk boek.”

De gekuiste versie – Anne Daniel

“Weer weet Daniel, je te verrassen, Het bevat de juiste ingrediënten waardoor het naar meer smaakt…”

9200000092191709

Samenvatting

“Ik zorg voor een gekuiste versie van de feiten”

De 40-jarige poetsmadam, Susan Siffer, heeft één grote wens, ze wil een cruise, álla Love Boat, gaan maken. Hiervoor spaart ze maandelijks, maar aangezien ze niet veel verdient, lijkt het nog jaren te duren eer zij haar droomreis kan gaan maken. De droomreis waar zij haar droomprins zal ontmoeten, want zo hebben haar ouders elkaar ook ontmoet. Plots… Komt er een kans vanuit onverwachte hoek, Susans baas biedt haar een baan aan. Kan Susan haar droom nu werkelijkheid worden of beland zij in een nachtmerrie?

Mijn leeservaring;

De manipulator was het debuut van Anne Daniel, zij heeft mij hier enorm mee verrast, toen ze mij vroeg of ik haar nieuwe boek, “De gekuiste versie” wilde lezen, kon ik niet anders dan jubelen en volmondig; ‘Ja graag’ antwoorden. De Vlaamse schrijfster welke in Nederland woonachtig is maar niet echt kan wennen aan een leven zonder koffiekoeken, versgebakken pistolets op zondag en zalige frietjes, kan maar een ding doen om haar zinnen te verzetten, juist thrillers schrijven…!

“Love, exciting and new. Come aboard. We’re expecting you.”

Anne Daniel heeft een unieke manier van schrijven, ook deze verhaallijn zit weer heerlijk in elkaar.

“De gekuiste versie” bevat een zeer interessante cover, wanneer je deze ziet liggen word je nieuwsgierigheid gewekt, “wat speelt zich daaraf?” Een trekkend begin en een heel ontspannen schrijfstijl zullen je al snel vermaken. Er ligt een humoristische ondertoon in het verhaal, of het zo bedoeld is dat weet ik niet, maar je zult met een glimlach op je lippen het boek lezen. Er hangt iets in de lucht, niet per se heel dreigends, maar er is iets sinisters aan de gang. Mede door de sterk neer gezette karakters weet Daniel je vanaf het begin te boeien. Bij meerdere karakters heb je een raadselachtig gevoel, niet iedereen lijkt zo betrouwbaar.

“Er gebeuren te veel onaangename zaken de laatste tijd en ik weet niet of ze met elkaar te maken hebben of dat het gewoon toeval is. Alleen, ik geloof niet in toeval.”

De verhaallijn heeft een originele insteek, het is een niet alledaags verhaal waarbij de karakters zich gedragen zoals je zou verwachten. Er hangt een avontuurlijke sfeer in deze thriller, iets ondeugends, hierdoor blijf je lezen en is de leesflow pas voorbij wanneer je het boek dicht slaat. Van mij had het nog wel dikker mogen zijn het boek, juist door de ingrediënten die Daniel aan het verhaal toevoegt smaakt het naar meer.

Met de onderliggende toon van humor, de mysterieuze karakters, de vlotlezende schrijfstijl, geeft Anne Daniel dit verhaal een heel fijne ambiance. Ook in “De gekuiste versie” weet Anne mij te verrassen en animeren. Ik heb genoten van dit boek en met een glimlach om mijn lippen sloot ik het verhaal, nadenkend hoe ver ik zou gaan om mijn dromen te behalen…….

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (51)