Recensies·Recensies van Moon

Wat jij niet weet – Cecile Korevaar “Een indrukwekkend debuut, waar we de ogen niet voor mogen sluiten.” #Moon

Wat jij niet weet – Cecile Korevaar

“Cecile opent niet alleen je ogen maar ook je hart. Aangrijpend. Ze zet met haar indrukwekkend gedetailleerde verhaal, de lezer aan het denken.”

 

De Achterflap

9200000086047434.jpg“Als twee werelden elkaar raken’

De veertienjarige Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het was? 

Mijn leeservaring

“Precies op zo`n dag veranderde mijn leven en zou niets meer zijn zoals het was, of worden hoe ik het altijd had bedacht.”

Een debuut uit de boek10 serie van Godijn Publishing, waarbij een heel aantrekkelijk cover is uitgekozen. De twee meisjes staan kwetsbaar op gesteld, het maakt mij nieuwsgierig, en ik denk jou ook wel. Deze kwetsbaarheid proef je door het gehele boek, het aangrijpende verhaal welke Cecile Korevaar je op een indrukwekkende manier weet over te brengen, zal je niet onberoerd laten.

Het verhaal van de veertienjarige Tess, die in een korte tijd veel te verstouwen krijgt en hierdoor snel volwassen raakt. Het verhaal heeft een boodschap, en die komt wel even binnen.

“’De wereld zal weten wat er vandaag is gebeurd,’ zei ik zachtjes. ‘I promise’”

Cecile Korevaar beschrijft de Keniaanse cultuur en beschaving heel beeldend, het kost je dan ook geen enkele moeite om je in te leven in het boek. De vlotte prettige schrijfstijl zal je veel leesplezier geven. De gedegen manier waarop het verhaal is opgebouwd geeft het verhaal het respect dat het verdient. Korevaar werkt gedegen naar de climax toe, waardoor het verhaal je moeilijk loslaat, hierdoor raak je in een leesflow.

 “Als je minder naar de verschillen kijkt, dan zie je eerder de overeenkomsten”

De krachtig neergezette 14-jarige Tess, maakt het verhaal, doordat haar leven danig op zijn kop staat lijken andere puberproblemen totaal onbelangrijk, wat in deze situatie heel begrijpelijk is. Korevaar heeft de situatie goed uitgediept, en voor zowel volwassenen, is dit boek ook zeer goed te lezen voor Young Adults, het onderwerp is voor deze leeftijdscategorie leerzaam, en het boek zal niet misstaan op de leeslijst op het voortgezet onderwijs. Want hoe goed wij het hier hebben is niet zo vanzelfsprekend, en dit is een leerzame les, niet alleen voor de YA trouwens!

Het debuut van Korevaar, mag er wezen, het indrukwekkende verhaal zal je bij blijven, de manier waarop de schrijfster haar boodschap heeft overgebracht is duidelijk en aangrijpend. Respect hiervoor, Cecile weet op het juiste moment een wending aan het verhaal te geven waarmee ze je inpakt, en pas loslaat wanneer je weet hoe het verhaal afloopt.

Wat jij niet weet, een indrukwekkend verhaal waardoor je je weer even beseft dat het niet zo vanzelfsprekend is zoals wij leven, er is genoeg ellende op de wereld en soms moet je hier even op geattendeerd worden. Korevaar weet dit op de juiste manier te brengen

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (57)