Recensie van Carla·Recensies

Door het vuur – Sandra Brown.“Door het vuur” is een genre apart in mijn beleving.” #Carla

Door het vuur – Sandra Brown.

“Door het vuur” is een genre apart in mijn beleving. Een lekker lezende mix van stijlen; een thriller, een spannende novelle, met een licht erotisch sausje.

  • Auteur: Sandra Brown
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789022584149 
  • juni 2018 
  • Paperback 
  • 416 pagina’s

Inhoud

9200000091613745Kerra Bailly heeft haar zinnen gezet op een interview met Majoor Franklin Trapper. De Majoor die 25 jaar geleden een heldendaad heeft verricht tijdens een aanslag in Dallas.  Jarenlang heeft hij, door een foto hiervan, volop in de belangstelling gestaan. Voor haar carrière zou dit interview erg goed zijn, maar er is één probleem: de Majoor heeft zich drie jaar geleden teruggetrokken uit de schijnwerpers en leeft in de anonimiteit en wenst dat zo te houden. Kerra probeert het via Trapper, de zoon van de Majoor, maar ook daar vangt ze in eerste instantie bot. Pas als Kerra zegt dat Trapper de beroemde foto van zijn vader tijdens deze reddingsactie goed moet bekijken, gaat het balletje rollen. Kerra krijgt haar interview maar tegen welke prijs? Waar Kerra normaal de touwtjes strak in handen weet te houden lijkt dat nu op geen enkele manier te lukken. Meerdere levens lopen gevaar en als ze ook nog gaat denken dat de door iedereen voor gek verklaarde Trapper, met zijn obsessie voor deze aanslag, misschien wel de waarheid spreekt, kost het haar ook nog bijna haar baan.

Persoonlijke Leeservaring

“Door het vuur” was mijn eerste kennismaking met een boek van Sandra Brown, terwijl het niet het eerste boek is dat ze heeft geschreven kende ik haar nog niet. “Door het vuur” leest lekker snel. Het is geschreven met vlot opeenvolgende gebeurtenissen en zonder dat je je hoofd hoeft te breken over ingewikkelde zaken. Het wordt een thriller genoemd maar ook wel romantic-suspense. Wat voor naam eraan gegeven wordt is eigenlijk niet zo belangrijk; het is een spannend verhaal waarvan pas aan het einde duidelijk wordt hoe het nu in elkaar zit! Voor zover niets nieuws voor een thriller toch? Maar er komt wel degelijk genoeg romantiek en zelfs een vleugje erotiek aan te pas. Het is misschien niet een genre voor iedereen, al denk ik dat dit boek heel veel mensen zal aanspreken! Ondanks dat ik normaal niet snel voor dit soort boeken zal vallen, heb ik het toch met plezier gelezen. Het einde had ik niet zien aankomen maar misschien ook juist omdat ik dit boek in het begin niet onder het genre thrillers schaarde!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.

Koop bij bol.com

photovisi-download (21).jpg