In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Alexander Roessen #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met…; Alexander Roessen

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Alexander Roessen, 44 jaar, vader van Jordi van 21 en 17 jaar partner van Yfke. Sinds 2014 ben ik bezig met het schrijven van artikelen, boeken lezen voor recensies en later ook het maken en bijhouden van een website.

Sinds 2017 ben ik onderdeel van een team van 11 boekenliefhebbers die samen Thrillers & More vormt. Ik houd me voornamelijk bezig met de vormgeving en de achterkant van de website.  Door chronische vermoeidheid en Fibromyalgie lukt het helaas niet altijd om alles te kunnen doen wat ik wil doen (zoals lezen, schrijven, boekpresentaties afgaan 😉).

photovisi-download (97)

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Ik ben niet zozeer verslaafd aan lezen, ik ben meer een liefhebber van verhalen en vind het leuk om de mens achter het verhaal te leren kennen. Ik lees ook niet zoveel als de rest van onze groep. 15 boeken per jaar is voor mij al veel.

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Het nieuwe boek van Jeroen Windmeijer ligt hier boven op het stapeltje. Ik heb net zijn eerdere boeken gelezen en vind het erg fijne boeken om te lezen.

photovisi-download (96)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik heb niet echt een vast genre dat ik lees. Overwegend thrillers, soms actiethrillers, vaak psychologische thrillers. Ik heb het niet echt op een hoog pief-paf-poef gehalte en stereotype hoofdrolspelers, doe mij maar intriges en mysterie en karakters die voelen wat ze meemaken. Ik lees ook graag YA en Fantasy.

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

De vroegste herinnering is de Kinderbijbel, die heb ik echt verslonden en staat al bijna 45 jaar in de kast. Verhalen die als kind indruk op mij maakten, inclusief de jaren ‘70 illustraties. In mijn latere jeugd kan ik mij De Vos Reynaerde nog goed herinneren, ik weet alleen niet meer waarom. In mijn eerste volwassen jaren kan ik mij De Celestijnse Belofte van James Redfield nog goed herinneren, die maakte toen grote indruk op mij en voelde als een soort openbaring.

photovisi-download (95)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Jeetje, wat een lastige vraag. Ik kan geen specifiek karakter verzinnen eigenlijk. Ik zie mezelf altijd maar als staljongen ofzo, of de Watson naast de Sherlock. Of zo’n niet opvallend iemand die ondertussen de gruwelijkste dingen uitspookt.

download (24)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Ik zou best een uurtje met Arthur Japin of Adriaan van Dis willen zitten. Of het van kletsen komt weet ik niet, waarschijnlijk zal ik volledig dichtklappen en alleen maar schaapachtig zitten glimlachen 😉

photovisi-download (94)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik zou mijn John Rebus-collectie van Ian Rankin aanvullen, en dan weer op vakantie naar Schotland gaan. Niets leuker dan door de straten te lopen waar de boeken zich afspelen.

photovisi-download (93)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Ik zou de boeken van Naomi Novik wel verfilmd willen zien, de Temeraire boeken waren geweldig om te lezen. Ioan Gruffudd mag daar best een rol in hebben, ik vond zijn rol in Hornblower heel tof.

photovisi-download (72)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Als ik een boek zou mogen schrijven, zou ik een verhaal willen schrijven over twee jongens ten tijden van de Tweede Wereldoorlog, die tijdens de bevrijding van elkaar gescheiden raken. Oh wacht, die ben ik aan het schrijven (hopelijk over een paar jaar klaar 😊). Daarnaast heb ik nog zoveel verhalen in mijn hoofd die eruit willen; nautische verhalen, fantasy, thrillers. Heerlijk.

download (2)

photovisi-download (24)