Recensies·Recensies van Moon

De jongen in het graf – Toni Coppers “Een aangrijpende thriller,welke je raakt.” #Moon

De jongen in het graf – Toni Coppers

“Coppers de Koning van de Vlaamse Thrillers. Dit verhaal raakt je en zal je niet loslaten.”

9200000087012906.jpgDe achterflap

Leo Meersman is een van de wreedste seriemoordenaars van de laatste decennia. Hij kreeg in 2002 levenslang voor het misbruiken en vermoorden van zes jongens. Hoofdinspecteur Michel Masson is ervan overtuigd dat het er zeven waren. Hij weet zeker dat ook de vijfarige Arne in handen van Meersman is gevallen. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Zonder lichaam geen bewijs, maar ook geen verwerking voor de familie. Het is een cold case die Masson al een halve carrière bezighoudt en die hem diep in zijn ziel raakt. Op zijn sterfbed vraagt Meersman onverwacht om Masson te zien. Hij wil hem iets vertellen…

Mijn leeservaring

Al weer een heerlijke Liese Meerhout thriller, ditmaal staat Masson centraal in zijn zoektocht naar de waarheid. Wanneer serie moordenaar Leo Meersman zijn laatste dagen nadert, wordt bij Masson het onderzoek uit 2002 weer opgerakeld. Waar is de verdwenen jongen Arne Schouten, was hij ook een slachtoffer van Meersman of heeft Masson het al die jaren verkeerd gezien.

“De woede en de onmachtkwamen opnieuw naar boven en knarste zo hard met zijn tanden dat hij het kon horen. Hij heeft zeven kinderen vermoord, geen zes. Ik weet het en hij weet het, maar ik heb het nooit kunnen bewijzen”

Als je al eerder boeken van Coppers hebt gelezen, ken je de hoofdkarakters en voelt het als thuiskomen. Maar zeker voor een eerste kennismaking geeft Coppers genoeg informatie om je gelijk thuis te laten voelen in de Cel Agressie van de Antwerpse politie. De prettige schrijfstijl van Coppers geven je een vertrouwd gevoel., de manier waarop hij de gehele entourage beschrijft neemt je al snel mee in een zeer prettige leesflow. Het verhaal is ditmaal aangrijpend, een zwaar onderwerp snijdt Coppers aan in “De jongen in het graf” dit laat je niet zomaar los. Ook is de manier waarop Coppers de betrokkenheid van Masson heeft beschreven vol empathie en begrijpelijk voor de lezer. Dat in dit verhaal alle credit `s naar Masson gaan is logisch en ook een fijne ontwikkeling, Lies Meerhout is zeker een hoofdkarakter maar speelt mijns inziens toch een beetje tweede viool. De jongen in het graf is een mooi aangrijpend verhaal, Coppers beschrijft het verhaal vol overtuiging, en met veel respect. Het is helaas een actueel probleem voor zowel Nederland als Vlaanderen, Coppers durft hier dit te beschrijven, en het zal de lezer zeker raken.

Het komt door die kuilen met kinderlijkjes op een bevroren ochtend in februari”

Een onderwerp wat aangrijpend en indrukwekkend is weet Coppers neer te zetten in een verhaal waarbij zowel Masson als Liese weer in alle glorie neer worden gezet. Hoe doet hij het toch elke keer weer, Coppers is voor mij een favoriet. Deze schrijver hoort echt in je kast. Hopelijk kunnen we eindelijk de grens die er lijkt te zijn in boekenland tussen Vlaanderen en Nederland doen vervagen. Lees deze Vlaamse thriller Koning, ik beloof je leesgenot en heerlijke verhalen… Wees gewaarschuwd, eenmaal 1 Coppers gelezen dan wil je ze allemaal.

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (18)