In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met…; Marga Bos #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met..

 • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Marga Bos, 60 jaar (pff de eerste keer dat ik dit schrijf)

photovisi-download (25)

Getrouwd, 2 dochters. 1 woont tijdelijk weer een paar maandjes thuis. Wij houden allemaal van lezen, inclusief schoonzoons.

Ons huis puilde ( en nog steeds) uit van de boeken, we verzamelen allemaal. Ik heb een boekenwinkeltje aan huis ( De Boekenkist), een minibieb bij huis en werk op de boekenafdeling van een kringloop. Winkeltje heb ik alleen nog open op afspraak. Ook sta ik regelmatig op fairs en boekenmarkten.

21950924_752142941652158_8108421927528585530_o.jpg

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Sinds ik heb leren lezen ben ik al gek op boeken. Mijn moeder las ook veel, kocht zij een boek, mocht ik ook eentje uitzoeken.

 • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Bovenop mijn stapel ligt; zonder jou van Chantal en Priscilla van Gastel. Vorige week op de kop getikt bij een andere kringloop.

photovisi-download (26).jpg

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik lees voornamelijk thrillers afgewisseld met waargebeurde verhalen, romans en als ik heel druk ben een streekroman. In de loop der jaren is mijn smaak erg verandert. Een tijdperk Konsalik, Baantjers, streekromans, Zuster Britta nu dus veelal thrillers.

photovisi-download (29).jpg

Als ik mijn boekenkast bekijk heb ik toch een voorkeur voor de Nederlandse, Vlaamse en Scandinavische auteurs. Maar ook Arlidge, Rose, Paris, Mackintosh, Fitzek en Dan Brown staan erin. Denk dat hier in huis toch zeker een paar duizend boeken staan. Ook veel van mijn man, we hebben ieder onze eigen boekenkasten. Ik ben dol op nieuwe auteurs ontdekken, zo al heel wat juweeltjes ontdekt.

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

In mij jeugd las ik Dik Trom, De kameleon, De olijke tweeling, Pitty op kostchool, Billy Bradley. Mooiste herinnering weet ik zo niet, wel de vervelendste. Kwam een keer thuis had mijn moeder al mijn Olijke tweeling boeken aan een buurmeisje gegeven. Wat was ik kwaad!

photovisi-download (28).jpg

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Een boekkarakter, Hendrik Groen zou me geweldig lijken. Zijn humor heerlijk. Mijn (inmiddels overleden) moeder was altijd pessimistisch en mopperig. In het tehuis waar ze woonde zat ze op iedereen te mopperen, niks deugde en iedereen kreeg er van langs. Een Hendrik Groen om daar de boel eens wat op te vrolijken met zijn droge humor, zie het zo al voor me.

photovisi-download (27)

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Ik zou wel eens een poosje met Dan Brown willen kletsen. Hoe komt hij aan zijn ideeën, waar gaat hij naar toe, waar haalt hij zijn info weg etc.

photovisi-download (14)

 

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

 

 • Klein klein kleutertje Arlidge
 •  In de naam van de vader Linda Jansma
 • De sekte M Lindstein

photovisi-download (21)
De rest bewaar ik nog even voor de nieuwe van Melissa Skaye en Robert Bryndza. ( verschijnen in het najaar)

photovisi-download (22)

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

De oorsprong van Dan Brown zou ik graag verfilmd zien. Ben dol op dat soort films en boeken. Tja en wie, toch maar weer Tom Hanks, maar dan met Famke Janssen als tegenspeelster.

photovisi-download (20).jpg

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Zelf een boek schrijven; Nee, dat is niks voor mij, ik lees ze liever.

photovisi-download (24)