Boekenuitjes

De vierde editie van BOEK10 in Hoorn, de ladies van Mustreads or Not waren erbij..

De vierde editie van BOEK10 in Hoorn, de ladies van Mustreads or Not waren erbij..

download (25)

Eerst even gezellig een bakkie koffie doen met zijn vijven, waarna we ons melden in de hal bij de dames in Schouwburg Het Park in Hoorn. Voor ons de derde keer dat we aanwezig waren bij de BOEK10 lancering en de vierde keer dat we de boeken gelezen hebben. Altijd weer een feest der herkeninning en we liepen dan al snel vele bekende tegen het lijf.

Het programma is weer heel divers en erg interessant, en natuurlijk voor de debutanten welke voor het eerst vandaag hun eigen boek in handen mogen houden retespannend…

IMG-20180929-WA0004

De bel gaat voor de eerste ronde, we worden ontvangen met een indrukwekkend gedicht van Jeroen Kraakman waarna Cecile Korevaar de auteur van Wat jij niet weet, verteld over haar inspiratie. Onno Sven Tromp geeft ons een inspirerende workshop over het schrijven van een Haiku. Het hele team ging los en zelfs bij thuiskomst volgen de Haiku`s nog over de app. Onze Caro ging zelfs naar voren het podium op om haar Haiku te delen met het publiek. Iets met een tomtom een nummer wat zij heerlijk mee zong en daardoor de afslag miste.

Een korte pauze, waarna het programma verder ging met een interessant interview met de Vlaams/Nederlandse schrijfster en docent aan de schrijversacademie Kathy Mathys. Nienke en Elly vroegen de schrijfster de oren van het hoofd over haar nieuwe boek Verdwaaltijd.

20180929_141127.jpg

Zo waren er nog veel rondes die ons zeer interesseerde, de uitslag van de verhalenbundel De Grijze Klevers, de 25 schrijvers waarvan een verhaal in de bundel is gepubliceerd werden bekend gemaakt. Veel blije enthousiaste auteurs stonden op het podium te stralen. Buddy Tegenbosch, auteur van avontuurlijke jeugdboeken, oog om oog, Live Stream. De schrijvende piloot beantwoordde alle vragen uit het publiek, met vooral veel humor, eerlijkheid en zeker zelfspot. De boekenverkoop achteraf in de foyer was dan ook een groot succes, de boeken van Buddy vlogen over de tafel.

En dannnnnn… het werd in de pauze wel erg druk in de foyer, de deelnemers en de familieleden van de vierde editie van BOEK10 stroomden de schouwburg binnen, na de pauze vertelde Janneke Bazelmans, Marc Kerkhofs en Silvia van Gimst over hun ervaring van hun deelname aan de Boek10 editie van 2017 en 2016.

Toen begon de sfeer in de zaal te veranderen, de spanning was tastbaar en liep op, een voor een kwamen de auteurs het podium oplopen, trots en blij maar wel enorm zenuwachtig. Dit was erg mooi om te zien. De auteurs kregen elk hun podium en Elly Godijn en Nienke Pool maakten er, met hun heerlijke verschijningen, een prachtig moment van voor de auteurs.

DSC04463-A.jpg

Wij hebben genoten, niet alleen van het programma wat ons zeer heeft geïnspireerd, maar het was ook zo fijn dat we de schrijvers van eerdere edities weer konden ontmoeten en onze mede bloggers waar we weer even heerlijk mee konden bijkletsen. Het is gewoon een grote familie waarbij vooral het respect en vriendschap hoogtij vieren

Gefeliciteerd met jullie lancering, BOEK10 editie 4 was weer een groot succes. Elly en Nienke en alle mensen achter de schermen bedankt voor de gezellige en vooral goed georganiseerde middag en ….

Op naar editie 5

Liefs Moon

Deze diashow vereist JavaScript.