Recensies·Recensies van Moon

Verknipte tegenstander – Melissa Skaye “Dit verhaal gaat onder je huid zitten, Spannend maar toch ook Ontroerend.” #Moon

Verknipte tegenstander – Melissa Skaye

“Met dit deel weet Skaye je nog meer te verbinden met de karakters, puzzelstukjes vallen in elkaar. Kom maar op met deel 6 Melissa. De lat ligt hoog!”

  • Auteur: Melissa Skaye
  • Uitgever: Letterrijn
  • Nederlands 
  • 1e druk
  • 9789491875649 
  • oktober 2018 
  • Paperback 
  • 300 pagina’s

De achterflap

9200000096867336.jpgDe Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.
Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.

Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.

Mijn leeservaring

Deel 5 van de VT serie van de Hoornse schrijfster Melissa Skaye.

In dit vijfde deel krijgt de lezer meer informatie over het verleden van Sanne en gaan Luca en Sanne op zoek naar een vrouw en een dochter van een vriend van Luca`s broer. Maar dan lijkt het verleden Sanne in te halen, wat wil de man, die haar leven danig op zijn kop heeft gegooid Sanne vertellen?

“Wat nu als je wist dat je leven een smerige leugen is? Dat jij niet bent wie je denkt te zijn?”

Verknipte tegenstander is een vervolg op het vierde deel en het is fijn als de lezer dit boek ook gelezen heeft. Eenmaal fan van Melissa Skaye haar schrijfstijl is dit zeker geen straf, alle delen zijn stuk voor stuk sterk en spannend. Het lijkt of we een uitstapje gaan maken, in Verknipte Tegenstander, we blijven niet alleen in het pittoreske Hoorn maar dwalen af naar Friesland, Drenthe en Amersfoort, wat daar gebeurd is, dat weet Skaye goed op te bouwen, je reist tussen 1999 en 2016 dit maakt dat je nieuwsgierigheid flink op de proef wordt gesteld.

De twee verhaallijnen zijn trekkend, Melissa weet ook in dit deel de karakters weer levend te beschrijven, door hun sterk en vooral duidelijk beschreven karakters zullen ze je raken, hun verhaal zal je niet loslaten. De soms lugubere details waar we Skaye zo van kennen komen ook in dit deel van de VT serie weer naar voren, zonder gene sterk beschreven, helemaal passend in het verhaal.. Er vallen puzzelstukjes in elkaar in deel 5, de karakters gaan onder je huid zitten en je graaft dieper en dieper, je zult in de ban raken van de fantasie van de schrijfster. Laten we hopen dat het fantasie is…..

“Bezoek geen oude geesten…………. Probeer het verleden het verleden te laten.”

Deze serie raad ik echt aan op volgorde te lezen, los mis je stukken en loop je tegen vraagtekens aan, persoonlijk zou ik ze alle vijf nogmaals willen lezen en dan achterelkaar, heerlijk ondergedompeld is de lugubere ideeën van de Hoornse schrijfster. Maar ik denk dat ik nog even geduld moet hebben want volgens mij is Melissa nog lang niet klaar met haar hersenspinsels.

‘Sanne en Luca en Will  ik kan er geen genoeg van krijgen was het even inkomen in het begin omdat er wat gaten in mijn hiaten in mijn geheugen waren, door de korte terugblikken en hints naar het verleden viel ook voor mij weer alles samen en vanaf toen was het onmogelijk om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen, Melissa Skaye had mij weer helemaal in haar macht.

Verknipte Tegenstander is een geduchte opvolger op Verminkte toekomst, het verhaal wordt completer, je raakt nog meer verbonden met de karakters, kortom op naar deel 6? Ik hoop het

Lieve leesgroet Moon Kager

 Koop bij bol.com

photovisi-download (60)