Recensies·Recensies van Moon

Verstoppertje – Nicolette Molenaar “Dit smaakt naar meer…” #Moon

Verstoppertje – Nicolette Molenaar

“Een debuut dat smaakt naar meer…. De schrijfster laat zien dat ze weet waar ze het overheeft.”

  • Titel: Verstoppertje
  • Auteur; Nicolette Molenaar
  • Blz; 115 pagina`s
  • Uitgave; in eigen beheer.

downloadOver de schrijfster; Nicolette Molenaar groeide op in Callantsoog waarna ze via Schagen in Utrecht belanden, waar zij nog steeds woont.  In 2017 won zij tijdens de ‘Spannende Boeken Weken’ een korte schrijfwedstrijd georganiseerd door het CPNB. Dit was de aanloop tot haar eerste boek ‘Verstoppertje’

Mijn leeservaring;

Hoe lang kan een geheim een geheim blijven? Wanneer vertel jij de waarheid? Bij Johan lijkt het verleden zijn leven te beheersen, kan hij nog langer met zijn grote geheim rondlopen?

Of word het hem allemaal te veel?

“Hij bedenkt dat hij best van zijn geboortegrond houdt, als dat ene er maar niet meer tussen staat.”

Een dun boekje, maar met een zeer beladen verhaal, wat als het verleden de toekomst inhaalt kun je blijven zwijgen? In Verstoppertje krijgen de hoofdkarakters het aardig te verduren, schuldgevoel, angst en vertrouwen spelen hoogtij in Verstoppertje. Een verhaal wat doet denken aan De Reünie van Simone van de Vlugt neemt je mee naar het mooie Callantsoog, een plek waar ik regelmatig kom en voor mij dan ook extra leuk is om over te lezen.

Nicolette Molenaar laat met dit debuut zien dat zij genoeg in haar mars heeft, het leest heerlijk weg en er heerst een prettige spanningsboog in Verstoppertje. Het is jammer dat het zo dun is want ik had nog veel meer willen weten van Johan, Wilma en de andere personages. Maar met Verstoppertje weet Nicolette Molenaar zich wel neer te zetten, dit smaakt naar meer. Ze weet op de juiste manier de spanning op te latenlopen, Verstoppertje bevat alle ingrediënten van een fijne thriller.

“Dat betekent dat hij terug moet naar háár. De enige persoon die precies weet waar hij tegen vecht. De enige die kan begrijpen wat hij niet meer wil doormaken.”

Ik hoop dat Nicolette zich niet verstopt en snel komt met een nieuw en wat langer verhaal.

Een debuut waar je trots op mag zijn Nicolette, je hebt alle ingrediënten verweven tot een heerlijk spannend verhaal.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, je kunt dit boek bestellen via; de website van Nicolette Schrijft

photovisi-download (58)