Recensies·Recensies van Moon

Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren “Een liefdesverhaal met humor” #Moon

Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

“De humoristische ondertoon, geeft dit liefdesverhaal extra sjeu…”

De achterflap

9200000089417735Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?
Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…
Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Mijn leeservaring

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven samen onder de naam Christina Lauren. Hun serie Stouter is een internationaal succes en zijn wereldwijd verkocht.

O he, ik zou met deze vent moeten trouwen zodat ik een heldin zal zijn”

Het liefdesverhaal van Holland Bakker en Calvin McLoughlin speelt de hoofdrol in “Ik weet niet of ik van je houd” Langzaam word je het boek in getrokken, de schrijfsterS weten de idyllische sfeer goed neer te zetten en weten met hun vlotte schrijfstijl de vaart in het verhaal te houden. Het soms wat platvloers taalgebruik, is wellicht op sommige momenten wat misplaatst. Helaas, want het doet afbreuk aan de heerlijke sfeer die in het boek heerst. Het heeft geen meerwaarde, en haalt het heerlijke liefdesverhaal naar beneden. Het verhaal an sich is idyllisch en zou niet misstaan in een verfilming met Jamie Dornan (Fifty shades of Grey) in de hoofdrol.

Als lezer kun je het plezier van het schrijven van de twee schrijfsters tussen de regels door proeven, er hangt humor in de lucht en ik kan mij zo indenken dat het tweetal veel heen en weer hebben gemaild, appt. Deze humoristische ondertoon geeft het verhaal iets extra`s, waardoor het boek heerlijk vlot leest en het platvloerse taalgebruik wat naar de achtergrond dwingt. Een verhaallijn alla Romeo en Julia, wie houdt er niet van? “Ik weet niet of ik van je houd” is een fijne chicklit welke menig lezer veel leesplezier zal bezorgen.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (34)