Recensies·Recensies van Moon

Elke week een lijstje – Mus “Even stilstaan bij wat je echt leuk vindt, MUS helpt je ermee #Aanrader”

Elke week een lijstje

Een geluksdagboek voor een jaar, gun jezelf dit geluk en start vandaag nog elke week een lijstje laat je voelen waar het echt om gaat.

  • Mus
  • BBNC Uitgevers
  • ISBN: 9789045322384
  • FORMAAT: 186x127x22 mm
  • GEWICHT: 377 gram

Product omschrijving

9200000080026771.jpg

‘Elke week een lijstje’ is een boek dat je leven gaat veranderen. Bekijk het eens van de zonnige kant: maak elke week van het jaar in opdracht een lijstje van alle mooie, leuke, fantastische, krachtige, diepzinnige, natuurlijke en creatieve dingen om je heen en ontdek schoonheid op plekken waar je niet had gedacht het te kunnen vinden! Zo wordt elke week van het komende jaar doordachter en diepzinniger. Vul lijstjes in over je favoriete vrijetijdsbestedingen, plekken om te ontspannen, gezonde snacks, guilty pleasures, mooiste films, beste aankopen ooit, favoriete boeken, goede eigenschappen (van jezelf en van anderen), de beste cadeaus, de mooiste momenten van je leven, woorden die je een warm gevoel geven, dingen waar je energie van krijgt en nog veel meer! De lijstjes zijn geordend op seizoen: begin met het lijstje dat overeenkomt met het weeknummer van dat moment.

Mijn lijstjes ervaring

Even stil staan bij de dingen waar het echt toe doet. Even nadenken over dingen, welke normaal gewoon aan je voorbijgaan. In deze drukke tijd is het eigenlijk voor iedereen een aanrader om eens even stil te staan bij jezelf. Wat wil ik echt, wat vind ik echt leuk, waar word ik nu echt gelukkig van. Daar is dan “Elke week een lijstje” wat een ideale uitkomst om even te onthaasten. Twee benen op de grond en gewoon even niets.

Een handzaam boekje met een vrolijke harde kaft, springt eruit in de boekhandel. Je wordt er nieuwsgierig naar en wanneer je het oppakt zal het je opvallen hoe fijn het in de hand ligt en door de grote gemakkelijk mee te nemen is in je tas.

De mooie illustraties/afbeeldingen geven het boek een luxe uitstraling, niet alleen de lijstjes welke jezelf kunt invullen, maar het hele boek is een aangename aanvulling in je dagelijkse leven. Er straalt rust van uit.

Elke week kun je een lijstje invullen, beginnen in het nieuwe jaar is op zich niet nodig maar je kunt het wel als voornemen gebruiken, om elke week even de tijd te nemen om stil te staan. Lijst 1 een mooie start op 1 januari, mijn voornemen staat vast. Elke week op een vaste dag even te gaan zitten voor een korte vraag. Ook heel prettig is de actie, overpeinzing, reflectie of inspiratie welke onder aan het lijstje staat, je denkt hierdoor even dieper na over de vraag.

Een paar voorbeelden van lijstje welke je kunt invullen zijn;

Lijst 21; Welke dingen geven je een gevoel van vrijheid?

Lijst 26; Welke karaktertrekken in andere mensen bewonder je?

Lijst 43; Maak een lijst van woorden die jou het best omschrijven. Actie; Laat deze lijst eens aan andere lezen- misschien kan diegene nog wat woorden toevoegen.

Een heel divers aanbod lijstje zal zorgen dat je jezelf beter leert kennen, dat je even stilstaat bij kleine dingen.

Kortom, “Elke week een lijstje” is het ideale dagboek om even te onthaasten. Het heeft mij al pittig aan het nadenken gezet. Bedankt MUS voor dit fijne boekje met prachtige illustraties en mooie hersenspinsels

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (11)