Recensies

De Stem – Suzanna Esther “Een roman met een thriller insteek, subliem bedacht”

De Stem – Suzanna Esther

Eens subliem geschreven verhaal

auteur: Suzanna Esther

Uitgever: Futuro Uitgevers

  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789492221940
  • maart 2018
  • Paperback
  • 176 pagina’s

Samenvatting:

9200000087390851

Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.
Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.
‘De Stem’ is een estafette van met elkaar verweven personages die het stokje van het verhaal vloeiend overnemen…
”Een uiterst ingenieus verhaal over intriges, machtsmisbruik, fraude, verleiding en vriendschappen. Een fraai geschreven roman die neigt naar een psychologische thriller.” – Recensent Hanneke Tinor-Centi

Over de auteur:
Suzanna Esther, een gepassioneerd auteur en columniste, schrijft al vanaf haar tiende levensjaar dagelijks in dagboeken. Haar passie voor taal heeft zij omgezet in de studie Literatuurwetenschappen en later, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in een studie Psychologie. Momenteel volgt zij een opleiding Redactie.
Sinds drie jaar schrijft zij columns en korte verhalen voor publiek – met name voor online magazines, fora en op sociale media. In 2016 besluit zij een kort verhaal uit te werken tot een boek, de novelle ‘Wervelstof’ die in 2017 is verschenen.

Mijn leeservaring:                                                                                                                             Via Suzanna Esther werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan de blogtour van De Stem en voelde me vereerd. Het is niet een heel dik boek dus ik vroeg mij af of het mij kon bekoren en of ik er een heel verhaal ik kon terug vinden. Nou dat kon ik zeker. 7 personages, eigenlijk 8 met een epiloog, die lachwekkend maar ook zielig is. Hoe verzin je het.

De cover is geel, echt geel, laat dat nu net mijn lievelingskleur zijn 😉 Het stelt een papier omslag voor, waar door een gat een mond en een neus van een vrouw te zien zijn, de stem neem ik aan, in de boekhandel zou ik het boek meteen oppakken omdat hij opvalt door de kleur en het stukje gezicht wat je ziet.

De proloog begint met een moord, waardoor je denkt met een thriller te maken te hebben, pas op het einde van het boek valt het kwartje.

De hoofdstukken hebben een naam als titel en geven aan over wie het hoofdstuk gaat. Eigenlijk is Maarten de echte hoofdpersoon, die plotseling een stem hoort.

 Een paar haltes voor de mijne schrik ik op, het lijkt of iemand mijn naam roept.

“Maarten,” fluistert een fluweel zachte stem.

Verbaasd kijk ik om mij heen.

 De personen die in het boek voor komen blijken onbewust, de ene meer dan de andere, met elkaar verbonden te door het bedrijf Xeros. Van de directie tot het callcenter, uit alle lagen van het bedrijf spelen er personages mee. Van geld maakt niet gelukkig, tot geld maakt gelukkig en van promoties tot ontslagen alles komt er voorbij in dit geweldig goed in elkaar stekende verhaal. De verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over en onbewust komen personages elkaar onderweg tegen. Zeker in het begin moest ik mijn koppie erbij houden, maar naarmate het verhaal vorderde kregen de personages meer een gezicht en kon ik ze beter plaatsen. Heeft de stem eigenlijk alleen met Maarten van doen, de andere personages hebben zeker ook een grote rol in het geheel, zelfs de hond speelt een belangrijke rol. Deze roman met een thrillerachtige insteek, door een moord die waarschijnlijk nooit wordt opgelost, hoe heb je het verzonnen Suzanna Esther, staat op mijn lijstje van mustreads. Ik heb weer eens genoten van deze voor mij onbekende auteur die ik zeker blijf volgen.

De volgende bloggers of blogs doen ook mee met deze blogtour, bekijk ook hun recensies, ik ben heel benieuwd wat zij van De Stem vinden.

Blogtour

01-11-2018 Boeklovers
06-11-2018 De wereld van Bryan
15-11-2018 Mustreads or not
18-11-2018 Ans Stier
24-11-2018 Koukleum
28-11-2018 Mustreads or not
02-12-2018 Perfecte buren
05-12-2018 ThrillZone
11-12-2018 Mieke Wijnants Recenseert

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (10)