Recensies·Recensies van Moon

Sluipwesp – Annerieke de Vries “Een intrigerende setting met een uit “stekend” gevolg.. Interessant!” #Moon

Sluipwesp – Annerieke de Vries

“Een debuut waarbij de details sterk beschreven zijn, de spanning stevig oploopt tot een uit”stekend” plot”

 9200000086047695Samenvatting

Wanneer mortuarium verzorgster Maud van Weegen, onverwacht wordt geconfronteerd met een zwaar toegetakelde bekende op de baar. En zij tijdens de verzorging van haar “vriend” een envelop met wel heel verassende inhoud in zijn broekzak vindt, wil Maud hier mee van weten. Als blijkt dat haar zoektocht dicht bij haar eigen verhaal komt raakt Maud alleen maar nieuwsgieriger. Ondanks haar verleden zal zij zich onder de mensen moeten begeven, zal zij het durven om haar verleden achter zich te laten? Durft ze te gaan voor haar eigen geluk?

 

Mijn leeservaring

“Nou dame niet zo sentimenteel. Je hebt uren aan hem geknutseld, je weet nu toch wel dat hij morsdood is?”

Annerieke de Vries, debuteert met haar thriller Sluipwesp, bij de Crime Compagnie. Tien jaar geleden is zij begonnen met schrijven aan Sluipwesp en het even geduurd maar haar debuut is een feit. Het boek met een zeer intrigerende omslag en al even originele titel, zal vele meteen opvallen, in de boekhandel, het maakt het mij zeker nieuwsgierig. Ik mocht het boek proeflezen en was tijdens het lezen zeer onder de indruk van de originele setting, zo erg dat dit boek mij danig is bij gebleven.

Er hangt een mysterieuze, wellicht wat zweverige sfeer in Sluipwesp, een interessante combinatie. De gehele setting vanuit een mortuarium is ook erg origineel gevonden en wordt door de schrijfster zeer goed, gedetailleerd beschreven, de werkzaamheden welke normaal niet zo snel aan bod komen, worden in Sluipwesp met respect uitgeweid. Het in de Ik-vorm geschreven verhaallijn neemt je als lezer mee, in een voor vele nieuwe wereld. Gewaagd, vooral de details geven het verhaal een extra impuls.

Annerieke de Vries weet zeer interessante karakters aan dit verhaal toe te voegen, een narcistische ex, een flamboyante schoonmoeder en nog een aantal karakters waarbij de lezer zijn vraagtekens zal zetten. Vooral de hoofdkarakter Maud heeft mij geïntrigeerd, de naïeve manier waarop de Vries haar neer heeft gezet maakt haar enorm kwetsbaar, maar onderliggend lijkt mij daar nog een verrassing achter te schuilen, ik ben benieuwd of we meer over Maud gaan lezen. Het ogenschijnlijk stille en wat deprimerend karakter kan nog enorm gaan groeien, ook de setting vraagt om een vervolg, want elke thrillerlezer zal potentie zien in een mortuariumsetting. De schrijfstijl is een zeer interessante, soms lijken de zinnen wat uitbundig en iets te overtuigend, maar vooral de manier waarop de zinnen over de bladzijdes dansen, bijna melodisch, geven het verhaal iets extra`s.

“De treden van de steile trap zijn supersmal. Mijn voeten passen er alleen op als ik ze scheef zet. Het doet me denken aan een krab die zich over het hete zand van het strand voortbeweegt.”

Annerieke de Vries weet met een zeer interessante setting de lezer extra te animeren, de karakters zijn eigenzinnig en origineel. De details geven het verhaal een geheel eigen dimensie. Kortom een zeer knap debuut waarbij mijn nieuwsgierigheid is gewekt, hier wil ik wel meer van lezen.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (92)