Boeken nieuws·Boekentips

December, wij blikken even terug op 2018 met Carla

 Een terugblik op 2018 met Carla 

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft?

Ik ben Carla Kooijman- van Bakel, ik werk als ZZP’er (kinderopvang aan huis) en mag, heel fijn, heel veel boeken lezen en recenseren voor Must Reads Or Not! Mijn absolute voorkeur ligt bij de thrillers. Het liefst word ik dan af en toe verrast door een goede psychologische thriller. Voor mij is het een psychologische thriller als het verhaal “bezit” van me neemt en een of meerdere personages rondkruipen in mijn brein. Maar soms wil ik ook heel graag een waargebeurd verhaal lezen.

photovisi-download (60)

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Eigenlijk heb ik altijd zoveel boeken nog op mijn verlanglijstje staan…echt erg! Voor de maand december hoop ik vooral dat ik heel veel tijd heb om te lezen! Er ligt nog genoeg moois op mijn stapel: Lars Kepler– Lazarus en David Baldacci – de lange weg naar genade ga ik na de leesclub als eerste lezen, en ik twijfel er niet aan dat ik van deze boeken weer ga genieten!

 

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: Uitgebroed van Pat Craenbroek. Wat heb ik van dat boek genoten! En wat heeft dat boek me beziggehouden in mijn zomervakantie! Als ik dan mijn ogen niet meer open kon houden van vermoeidheid en bedacht dat ik echt moest stoppen met lezen, ging mijn hoofd allerlei scenario’s bedenken voor het vervolg van het verhaal, en viel ik dan eindelijk in slaap, droomde ik er ook nog over! Ik vond dat verhaal zo goed in elkaar zitten!

photovisi-download (21)

 

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: Pat Craenbroek- Uitgebroed, reden staat hierboven uitvoerig beschreven.

photovisi-download (36)

 2; Karin Slaughter – Gespleten. Eigenlijk staan Uitgebroed en Gespleten voor mij op een gedeelde eerste plaats! Ik ben groot fan van Karin Slaughter en lees al haar boeken; Goede dochter en Gespleten zijn anders dan haar voorgaande boeken; maar ook onderling verschillen ze nog al. Gespleten heeft meerdere verhaallijnen in verschillende tijden (1986 en 2018). Ik weet nog dat ik op een gegeven moment zo vast zat in 1986 dat ik niet kon overschakelen naar 2018. Het duurde echt minuten om het verhaal van 2018 weer scherp op mijn netvlies te hebben. Ik vond dat een grappige gewaarwording die ik nog niet eerder mee had gemaakt.

photovisi-download (38)

Bovenstaande boeken hebben dus alle twee iets met mij (mijn hoofd) gedaan en dat vind ik zo knap!

 3; Dario Correnti – Heimwee naar bloed, gewoon een goed boek waarvan ik heb genoten!

photovisi-download (40)

4; C.J. Daugherty – De echo moorden, hiervoor geldt hetzelfde; echt van genoten ook! 

photovisi-download (45)

5; Peter Swanson – Een verdiende dood. Dit boek was een boek wat eigenlijk al te lang had gelegen (eerst bij een “collega” van mij, later ook nog bij mij!). Ik had nooit eerder iets van deze schrijver gelezen en had ook geen verwachtingen. Wat werd ik aangenaam verrast door dit boek, ik geloof dat ik dit boek van a tot z met een vette glimlach op mijn gezicht heb gelezen en meerdere keren hardop heb gezegd dat dit zo’n leuk boek was!!

photovisi-download (47)

Ik kan jullie alleen verzekeren dat ik van veel meer boeken heb genoten!!! En toevallig ook veel van debuterende schrijvers. Dat beloofd wat voor de toekomst! En hierbij wil ik meteen de kans pakken om ook eens de uitgevers te bedanken: Harper Collins, Cargo, Meulenhoff Boekerij, A.W. Bruna en Village! En dan hoop ik maar dat ik niemand ben vergeten, anders nu al bij deze mijn excuses!!

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Geen idee, ik hoop altijd meer te lezen dan ik qua tijd zou kunnen lezen! En er komt steeds ook zoveel moois aan boeken uit!

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Mogen het er meerdere zijn? Harlan Coben – de ontdekking, Karin Slaughter komt weer met een boek waarin Will Trent en Sarah Linton de hoofdrollen vervullen, Robert Bryndza – Laatste adem, Pat Craenbroek – Uitgekookt, er komt een nieuwe thriller uit van Esther Verhoef en een nieuwe thriller van Lineke Breukel. Tja en dan denk ik nog niet eens na…er komt ook volgend jaar weer genoeg “lekkers” aan om te lezen!!!!!!

photovisi-download (62)

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Ehhmm… Pat Craenbroek, ik heb zoveel “online” contact al met haar gehad maar nog niet in levenden lijve gesproken. Het zou ook meer om de ontmoeting gaan dan om 1 specifieke vraag. Natuurlijk zou het wel gaan over haar boek en haar boek in wording, dat lijkt me duidelijk.

photovisi-download (65)