Recensies·Recensies van Moon

Rusteloos – Damen & Vandermeeren “Een interessant schrijversduo, waar ik meer van wil lezen!” #Moon

Rusteloos – Damen & Vandermeeren

“Een schrijversduo, waarvan we hopelijk nog veel meer van mogen lezen”

9200000095550373.jpgSamenvatting

De jonge veelbelovende strafpleitster Kirsten Hartogs, werkzaam bij een vooraanstaand advocatenkantoor in Lissabon, krijgt haar eerste grote zaak. Ze mag de Vlaamse projectontwikkelaar, Marnix Tanghe verdedigen die de enige verdachten is in de vermissingszaak van de dochter van een Portugese partijvoorzitter. Haar eerste zaak en dan meteen een van dit formaat, is Kisten hier al klaar voor? Kan zij de druk van buitenaf aan? Weet zij het mediacircus het hoofd te bieden, of raakt ze gevangen in een web van leugens en bedrog?

Mijn leeservaring

“Even later keek ze in de spiegel, en ze zag de vertwijfeling van iemand die zich afvraagt of ze de demonen uit haar verleden ooit zou kunnen verslaan.”

Damen en Vandermeeren, geen alledaagse combinatie. Van strafpleiter Walter Damen is bekend dat hij vaker thrillers schrijft met een co writer, maar voor Hilde Vandermeeren, wel bekend van haar nominatie voor de Hercule Poirotprijs, is het de eerste keer dat zij samenwerkt aan een boek met een collega-schrijver. Rusteloos is het eerste deel van een trilogie van dit Vlaamse schrijversduo.

Een Vlaamse thriller, waarbij je vanaf het begin af aan geen enkel vermoeden hebt dat het schrijversduo uit ons buurland komt. De verhaallijn speelt zich af in Lissabon en ademt een geheel eigentijdse, buitenlandse sfeer uit, niets doet vermoeden dat het schrijversduo uit België komt. Ook de schrijfstijl/taal is zeer vernederlandst een heel klein vleugje Vlaams is terug te vinden in Rusteloos, maar dit is niet noemenswaardig. Een sterke combi welke smaakt naar meer en gelukkig is Rusteloos dan ook het eerste deel uit een trilogie, want de lezer zal meer willen weten over strafpleister Kirsten Hartogs. Het open einde doet verlangen naar meer, de lezer zal enigszins teleurgesteld zijn, anderzijds nieuwsgierig naar het vervolg. Het verlangen naar meer wint het dik op de teleurstelling.

“De advocate had nog geen idee van het wespennest waarin ze zich had begeven”

De kracht van dit verhaal is het heden en het verleden, je raakt meer en meer verbonden met het hoofdkarakter, zij is dan ook zeer sterk neergezet door de schrijvers. Sowieso een compliment voor de schrijvers dat zij met zijn twee zo`n kloppend verhaal hebben kunnen neerzetten. Het verhaal bevat alle ingrediënten, een kloppende verhaallijn, intrigerende karakters welke elk hun eigenschappen hebben, een trekkende kracht door het gehele verhaal heen. Dit maakt dat je eenmaal in het verhaal gezogen moeilijk afstand kan nemen van de karakters.

Damen& Vandermeeren weten de plot af te ronden, maar weten de lezer ook nieuwsgierig te maken naar meer. De verhaallijn van Rusteloos is compleet, maar zij weten je met voldoende informatie weer terug te trekken het verhaal, Rusteloos achter te laten, in de hoop dat zij snel opschieten met het vervolg.

Dit schrijversduo heeft mijn hart gestolen, zij weten met hun expertise de lezer in te palmen, en enigszins verloren achter te laten wanneer je het boek sluit, gelukkig komt er meer!

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (43)