Een terugblik op......

December, wij blikken even terug op 2018 met Elsa

Een terugblik op 2018

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Hey lezers, ik ben Elsa Bakker. Sinds een paar maanden vast teamlid van onze boekenblog Mustreads or Not. Ik ben recensent en ik redigeer & proeflees manuscripten. Daarnaast vind ik het fantastisch om zo nu en dan, als lijf en ledenmaten het toelaten, boekenevents te bezoeken. Ik ben echt een liefhebber van papier dus lees mijn boeken ook het liefst als fysiek papierenexemplaar. Wat genres betreft lees ik zo’n beetje alles, hangt af van hoe ik mij op een moment voel welk genre ik pak. Toch als ik eerlijk ben hou ik het meest van magische fantasy, pittige thrillers en young adult verhalen.

photovisi-download (2).jpg

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Dit is altijd zo’n enorm moeilijke vraag als je boekenwensenlijst oneindig is! Maar laat ik een poging doen. Laatst is het volgende screenplay boek uitgekomen in de Fantastic Beasts (The Crimes of Grindelwald) serie, die wil ik sowieso graag aan mijn collectie toevoegen. Mag dan 33 zijn maar alles rondom de schrijfwereld van J.K. Rowling blijf ik geweldig vinden! En daarnaast wil ik heel graag ‘Reflectie’ van J. Sharpe, geweldige schrijfstijl en vergelijkbaar met mijn grote verhalenheld Stephen King.

photovisi-download

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Toevallig heb ik van het weekend een boek cadeau mogen geven aan een vriendin. Toen heb ik gekozen voor ‘Een zeer opmerkelijk verschijnsel’ van Hank Green. Dit is een roman met een hele toffe opvallende  blauw groene cover en het inhoudelijke verhaal vind ik bij haar passen. Op die manier kies ik altijd mijn boeken uit die ik cadeau geef.

download (47)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Nog zo’n onmogelijke vraag voor deze boekenwurm haha! Ik ga een poging wagen…

 

1: ‘P.I.D.’ – Bronja Hoffschlag , een volstrekt uniek verhaal verweven met feitelijke geschiedenis momenten waar ik tijdens het lezen enorm van genoten heb.

photovisi-download (60)

2: ‘Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera, het komt weinig voor dat een boek in de achterflaptekst al zijn plot verklapt en dan toch wegkomt met zo’n ijzersterk en verrassend verhaal. Echt een pareltje wat mij betreft.  

photovisi-download (1)

3: ‘De laatste getuige’ – Frank Krake, dit boek raakte mij zo ontzettend en de kleine stukjes die mijn opa mij verteld heeft tijdens zijn leven kan ik nu beter plaatsten. Een boek wat mij altijd bij zal blijven.

photovisi-download (2)

4: ‘Meedogenloos’ – Melissa Skaye & J. Sharpe, gave thriller met vaart die ik binnen twee dagen verslonden heb. Die heb je soms gewoon even nodig 😉  

photovisi-download (3)

5: ‘Schaduw van de Vos’ – Julie Kagawa, een spannende fantasy, waarin bloederige taferelen niet geschuwd worden. Na het lezen van dit boek kan ik niet wachten op deel twee dus dan mag je zeker wel in mijn top vijf van 2018 dacht ik zo.   

photovisi-download (4)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik hoop zo’n 100 boeken. Dit is wat ik normaal gesproken wel lees en meestal zelfs meer. Nu is dit jaar alleen bijzonder heftig voor mij geweest wat betreft mijn gezondheid en dit heeft mijn lees/schrijftempo helaas behoorlijk beïnvloed. Toch geniet ik er altijd volop van en gaat het in zijn geheel niet om hoeveel je leest.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Volgens mij heb ik het hierboven ergens al verklapt maar ik kijk dus heel erg uit naar het vervolg op ‘Schaduw van de Vos’ van Julie Kagawa.  

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Ook daarvan staan er nog heel veel op mijn wensenlijst maar dan ga ik toch zoals altijd weer voor J.K. Rowling. Zij representeert voor mij toch echt wel de ultieme powervrouw wat betreft zelfdiscipline en kracht. Ik kan nu niet zo zeer wat vragen bedenken, ik ben sowieso meer van het één op één een gesprek voeren en dan voel ik vanzelf wel aan welke vragen ik graag wil stellen.

photovisi-download (1)