Recensies·Recensies van Moon

De genezer – Toni Coppers “Weer zet Coppers een top thriller neer” #Moon

De genezer – Toni Coppers

“Weer zet Coppers een top thriller neer, het occulte geeft dit verhaal een heerlijk mysterieuze sfeer.. Genieten.”

  • Uitgever: Manteau
  • Auteur: Toni Coppers
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789022335727 
  • November 2018 
  • Paperback 
  • 320 pagina’s

De achterflap

9200000095628405Als commissaris Liese Meerhout een telefoontje krijgt uit Oxford, is ze niet weinig verbaasd: haar ex-vriend Simon blijkt er te wonen. Hij vraagt haar de verdwijning van een studente te onderzoeken. Ze wimpelt hem af: zij en haar team hebben in Antwerpen de handen vol met de moord op een bekende professor. De man werd zwaar toegetakeld en een kostbaar manuscript over middeleeuwse fabeldieren is verdwenen. Een roofmoord voor een onverkoopbaar museumstuk? 
Liese’s sidekick hoofdinspecteur Michel Masson likt als enige zijn vingers af bij het onderzoek in de mooie privébibliotheek van de professor. Maar alle sporen leiden naar Oxford. Liese volgt zoals steeds haar intuïtie. Ze steekt het Kanaal over en bezorgt haar Britse collega’s een hoge bloeddruk bij haar koppige zoektocht naar het boek en het verdwenen meisje…

Mijn Leeservaring

Eén van mijn favoriete, Toni Coppers, de Vlaamse thrillerschrijver komt alweer met zijn 15e boek over de Antwerpse Commissaris Liese Meerhout.

Liese Meerhout krijgt het zwaar te verduren in De genezer, op privégebied, maar ook de zaak rondom de verdronken Mila houdt haar bezig. Zal zij alle ballen hoog kunnen houden en kan zij achterhalen wat er gebeurd is met Mila op de avond aan de Theems?

De genezer bevat een occulte insteek, origineel en zeer pakkend, dit maakt dat je je weer helemaal verliest in het Antwerpse. Toni Coppers zet elke keer weer een sterk verhaal neer, zo eentje waarvan je blijft smullen. De genezer heeft iets duisters, er hangt veel ongrijpbaarheid in het verhaal. Wie is te vertrouwen en wie niet? Liese krijgt het flink voor haar kiezen in dit boek, hopelijk weet zij zich staande te houden, want de verhalen rondom Liese Meerhout en Michel Masson hebben een enorme aantrekkingskracht. De Liese Meerhoutfans, zullen soms wel even moeten slikken en persoonlijk ben ik toch wel een beetje bezorgd.

“Ze nam er opnieuw de eerste foto bij, keek naar de kleren van Mila naast het jaagpad langs de Theems en voelde een tinteling langs haar ruggengraat naar haar nek lopen. Er klopte iets niet.”

In de genezer reis je mee met Liese tussen Oxford en Antwerpen, Coppers beschrijft de sfeer van Oxford, de Theems, de pubs, alsof je er zelf wandelt, dit is een sterke eigenschap van de Vlaamse schrijver. Het occulte en de middeleeuwse fabeldieren geven De Genezer een extra portie mysterie, wat de sfeerimpressie in dit boek goed neerzet. Genieten met een hoofdletter G.

In de Genezer laat Coppers zich weer van zijn beste kant zien, de trekkende kracht van de karakters samen met het interessante en mysterieuze verhaal geven de thriller fan alles wat zij graag willen zien in een boek. Weer weet Coppers zichzelf te evenaren en ook nu overtreft hij zichzelf. Liese Meerhout en Michel Masson zijn karakters waar de lezer nooit genoeg van krijgt.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (7).jpg

Een gedachte over “De genezer – Toni Coppers “Weer zet Coppers een top thriller neer” #Moon

Reacties zijn gesloten.