Recensies·Recensies van Moon

Het meisje in de brief – Emily Gunnis “Een sterk debuut voor Gunnis, #aanrader” #Moon

Het meisje in de brief – Emily Gunnis

“Een zoektocht naar de waarheid achter een brief, dit boek weet de gevoelige snaar van de lezer te vinden. Een aanrader”

  • Auteur: Emily Gunnis
  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789402730302 
  • oktober 2018 
  • Paperback 
  • 368 pagina’s

De achterflap

9200000095274362

1956; Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en ze wordt naar St. Margaret’s gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongetrouwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St. Margaret’s nooit meer verlaten.
Heden. De jonge journaliste Samantha Harper krijgt een oude brief in handen waarin een meisje smeekt om gered te worden uit St. Margaret’s, voor het te laat is. Het tragische verhaal laat Sam maar niet los. Wanneer ze wat dieper gaat graven, stuit ze op een reeks onverklaarbare overlijdensgevallen, die allemaal iets met St. Margaret’s te maken lijken te hebben. Aangezien het oude pand op het punt staat te worden afgebroken, wordt het voor Sam een race tegen de klok
om een zestig jaar oud geheim te ontrafelen voordat de waarheid voorgoed verloren gaat

Mijn leeservaring

Had Samantha Harper ooit kunnen bedenken dat haar eigen leven op zijn kop zou komen te staan, wanneer zij op zoek gaat naar de waarheid? Wanneer de muren van St Margaret`s zouden kunnen spreken, dan…

Emily Gunnis schrijft met Het meisje in de brief haar debuut, de trieste cover trekt mijn aandacht, er hangt een waas van eenzaamheid over de afbeelding, welke goed bij het verhaal past.

“Haar geest dwaalde steeds weer af naar de brief op haar nachtkastje die bij toeval tussen de spullen van haar opa terecht was gekomen en naar de doodsbange jonge vrouw die hem had geschreven.

Het debuut van Gunnis begint met een proloog waarbij je geen idee hebt wat je mag verwachten. Het leven in St. Margaret blijkt voor Ivy geen gemakkelijke tijd, dat maakt de auteur de lezer snel duidelijk. De brieven zijn in een ander lettertype geschreven, welke misschien niet voor iedereen goed leesbaar zijn, maar het maakt het wel heel duidelijk en geeft de lay-out ook iets extra`s.

“Zestig jaar later, en ze zat nog steeds vast in dat moment. Ze was nog net zo wanhopig, net zo eenzaam; alles was nog hetzelfde.”

Gunnis weet de lezer te ontroeren, de karakters in het verhaal zullen je onder de huid gaan zitten, niet alleen Ivy maar zeker ook de daadkrachtige Samantha worden sterk en met diepgang beschreven, dit zijn karakters welke een boek compleet maken. En dat dit boek compleet is, blijkt wel uit de trekkende kracht waarmee het geschreven is, het verhaal weet de lezer vanaf het begin te boeien en je zult het moeilijk los kunnen laten. Het heden en verleden volgen elkaar in rap tempo op, de manier waarop het verhaal is neergezet met de schuingedrukte brieven voert de lezer mee in 60 jaar geschiedenis, een geschiedenis met een vleugje spanning. Emily Gunnis weet de gevoelige snaar van de lezer te raken en dit boek zal je nog lang bij blijven.

Gunnis zet zich met dit debuut spreekwoordelijk op de kaart, ze laat hiermee zien dat zij een goed verhaal in elkaar kan zetten, dit smaakt naar meer. Een roman met een spannende insteek, intrigerende karakters welke het verhaal maken en wendingen waar mening auteur jaloers op mag zijn. Chapeau voor Emily Gunnis.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

photovisi-download (8)