Recensies·Recensies van Moon

KAKEIBO – Inge Boot & Marina Steinmann ” Dit boekje kan de leidraad zijn in het behalen van bepaalde doelen. #Een aanrader” #Moon

KAKEIBO – Inge Boot & Marina Steinmann

“Een prachtig vormgegeven, handboek om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgave. Mindful je doelen behalen, Kakeibo helpt je hierbij. #Aanrader”

De achterflap

9200000102965028Waar blijft mijn geld toch iedere maand? Wie vraagt zich dat ook weleens af? Geld dat voor het einde van de maand al bijna op is. Door alle digitale betalingen als pinnen en creditcards zijn we het gevoel van fysieke waarde van geld eigenlijk kwijt aan het raken. Geld is minder tastbaar aan het worden voor ons, letterlijk en figuurlijk. En daarmee verliezen we inzicht &overzicht in ons financiële leven. Een KAKEIBO brengt financiële rust en financiële vrijheden.

Kakeibo staat voor het bijhouden van je uitgaven, maar dan op een eenvoudige manier. Door juist je uitgaven bewust op te schrijven ga je bewuster ervaren wat je uitgeeft en vooral waaraan. Mindfull met je geld omgaan betekent ook dat je onbewust minder geld gaat uitgeven en gaat sparen. En dat is de kracht van KAKEIBO.
PRINCIPES VAN HET WERKEN MET EN IN JE KAKEIBO: de basis van een goedwerkende Kakeibo is natuurlijk het inzicht in wat er per jaar binnen komt aan vaste inkomsten als salaris et cetera en wat er jaarlijks sowieso aan vaste lasten uit gaat als hypotheek, huur, verzekeringen, kosten voor gas, water en elektra. Dat soort dingen dus. Om alles financieel duidelijk te krijgen volg je de ‘VIJF Kakeibo STAPPEN’ en krijg je direct een reëel inzicht wat je werkelijk per maand kunt uitgeven aan persoonlijke zaken, denk aan huishoudgeld, kleding en extra’s.

Mijn leeservaring

Zen, en stress loos je financiën in kaart brengen wie wil dit nu niet.

Met het prachtig vormgegeven boekje KAKEIBO van Inge Boot en Marina Steinmann, ga ik de strijd aan. Want hoe herkenbaar…. doordat we altijd pinnen, hebben we eigenlijk geen besef waar het geld blijft.

In Kakeibo word je rustig geleid door de stappen, je begint met je dromen op te schrijven, waar wil je voor sparen, welk doel stel jij jezelf? En dan komt het meest tijdrovende, het invullen van je inkomsten, je vaste lasten en je persoonlijke uitgaven. Dit alles wordt goed en duidelijk uitgelegd en zo bereken je je vaste week budget. Aan het eind van elke maand krijg je een reflectie momentje, terugkijken op wat beter kan maar vooral wat je bereikt hebt. Mindful en positief.

Elke maand wordt er een speciaal thema uitgelicht door Boot &Steinmann, met mooie bijpassende illustraties, er hangt een heel serene sfeer in het boekje. En elke maand wordt teruggekeken of je je doelen bij kunt stellen of zelfs al bereikt hebt, zo blijf je gefocust en vooral enthousiast. Er hangt zo’n positieve sfeer in het gehele boek, hierdoor ga je het zelf ook positief inzien.

De Kakeibo van Inge Boot & Marina Steinmann, geeft je energie bij toch wel een van de meest energie rovende klussen namelijk je financiën in kaart brengen. De manier waarop de dames je hierdoor heen loodsen, is vooral respectvol en het maakt dat je er zin in krijgt. Vooral de terugkoppeling en het dieper in gaan op je koopgedrag, geeft je een duidelijk inzicht in je uitgaven maar uiteindelijk geeft het ook een inzicht in jezelf.

ontwerp zonder titel (9)

Kakeibo, is mede door zijn fraaie vormgeving en de rustige, serene uitstraling een plaatje voor het oog, maar zeker handzaam en gebruiksklaar. Het vergt geen moeilijk rekenwerk, alles wordt duidelijk uitgelegd en het boekje bevat veel ruimte om alles in te vullen. Het geeft een mooi overzicht van je vaste lasten, je inkomsten en je dagelijkse uitgeven. Samen met het Kakeibo handboek kun je je doelen behalen.

De dames Boot & Steinmann leiden je door je uitgaven patroon, geven je duidelijkheid en rust. Dit boekje kan de leidraad zijn in het behalen van bepaalde doelen. Een aanrader

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com