Gast recensies·Leesclub·Recensies

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters #leesclub Ineke Alings

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters

Samenvatting:

lissabonMerijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.
Verwachtingen en dromen in weerwil van de realiteit. Gaby Rasters weet als geen ander te karakteriseren en te ontroeren.

Mijn leeservaring:

Merijn heeft al enige tijd een relatie met Chantal, toen ze er samen er een keer op uit wilden gaan naar Lissabon. Maar door de gebruikelijke hectiek op zijn werk, een belangrijke pitch, kon Merijn niet mee naar Lissabon. Chantal besluit wel te gaan. Na 2 dagen mist hij haar al en wordt rusteloos. Hij besluit haar achterna te reizen. Hij voelde dat zijn beslissing om niet mee te gaan een verkeerde was. Hij boekt een vlucht en wil haar op haar hotelkamer verrassen.

Maar vanaf het moment dat Chantal de deur van haar hotelkamer open doet verandert zijn hele leven. Alles, maar dan ook alles loopt heel anders.

Merijn ‘ontmoet’ de Portugese Carolina. Dit is mede een start van allerlei ontwikkelingen in het leven van Merijn, Chantal en Carolina. Alledrie komen ze voor moeilijke en belangrijke beslissingen te staan. Tot tranen toe geroerd en veel emoties komen voorbij. Soms dacht ik het einde in te kunnen schatten, maar dan liep het toch weer anders. Tot bijna de laatste pagina

Gaby Rasters neemt je helemaal mee in een actueel thema en beschrijft dat erg mooi.

Ik kende de boeken van haar niet, maar dit boek smaakt naar meer. Ik geef het boek 4,5 sterren. Ik zeg dan ook; ga het lezen.

Er komen ook een paar mooie woorden/zinnen, die in je in de context van het verhaal moet zien, voor zoals bijvoorbeeld:

Pag. 150: eerlijk gezegd, Merijn, het was alsof ik eerste rang zat bij een van de mooiste musicals of opera’s.

Pag. 170: die autoreis is een synoniem aan ons leven. We stappen in en we denken dat iedereen die bij ons mee instapt, altijd bij ons blijft.

Pag. 216: de dromenvanger die boven het bedje van Jaron hangt en hoe die daar komt. Een cadeautje van de donor aan Chantal. Nu dat kwam even binnen bij mij op dat moment.

Pag. 262: Je bent mijn Lissabon!

Ik vond het soms lastig om het boek weg te leggen en te stoppen met lezen, het bleef boeien. Ik heb wat meer gekeken naar de recensies van haar andere boeken en zou graag het boek ‘Nooit meer bang’ willen lezen.

Lieve leesgroet Ineke Alings

Koop bij bol.com