Recensies·Recensies van Moon

Censuur – Esther van der Ham “Censuur met hoofdletter C, weer een #Aanrader #Moon

Censuur – Esther van der Ham

“Censuur, met een hoofdletter C, weer heeft van der Ham de lezer in haar macht. Wantrouwend lees je het verhaal van Lisa, de dreigende spanning en de intrigerende karakters plaatsen je op het puntje van je stoel. Niemand lijkt te vertrouwen.”

 

Samenvatting

9789492844408_front

Alle alarmbellen gaan rinkelen bij Lisa, wanneer zij tijdens het schrijven van nieuwe artikelen, elke keer weer stuit op hotel De Papierfabriek. Wat is er aan de hand, wat heeft de hoteleigenaar te verbergen? Wanneer Lisa na het schrijven van een kritisch stuk over hem bedreigd wordt, besluit ze naar haar nicht Annabel te gaan, om daar even op adem te komen. Maar de journalist in Lisa wint het, zij wil kostte wat het kost achter de waarheid komen, maar tegen welke prijs?

Mijn leeservaring

“Haar instinct heeft het bijna altijd goed. Hier is iets aan de hand, en ze zal uitvinden wat. Het riekt naar onderdrukkingen corruptie, waarvoor ze allergisch is.”

Esther van der Ham komt met het vierde boek in de C serie, in dit deel staat journalist Lisa centraal de dochter van Marjolein uit het eerste deel “Controle”. Ook komen Emma uit deel 2 “Contact” en Annabel uit deel 3 “Confrontatie” voorbij in dit boek. Allemaal zijn ze on-losmakend met elkaar verbonden, en juist dit maakt dat je je als lezer echt verbonden voelt met de verhalen van de C- serie. Van der Ham weet dit op een sublieme manier voor elkaar te krijgen, elk boek raakt je en gaat onder je huid zitten.

In Censuur wordt je vertrouwen op de proef gesteld, want al snel zal de lezer bij meerdere karakters een gevoel van wantrouwen ontwikkelen. Van der Ham weet ook ditmaal de lezer met haar ongedwongen, trekkende schrijfstijl in te pakken. Lisa heeft het moeilijk in Censuur, haar drang om achter de waarheid te komen maakt deze roman spannend, er hangt iets dreigends in de lucht, waar je pas aan het einde je vinger op kunt leggen. De schuingedrukte stukken van het daderprofiel kunnen bij iedereen horen, niemand lijkt te vertrouwen. Van der Ham maakt het interessant door de personages uit de vorige boeken terug te laten komen, Censuur is zeker goed los te lezen, maar wees gewaarschuwd, want waarschijnlijk wil je dan de andere delen ook lezen.

“Dan neemt ze een besluit. Hier laat ze het niet bij zitten. Zij zal uitvinden wat er met De Papierfabriek aan de hand is. Dat is ze aan haar journalistieke eer verplicht.”

De spannende dreiging, en het wantrouwen maken dit boek tot een page turner, mede door de toegankelijke schrijfstijl van Esther vlieg je door het boek, te nieuwsgierig naar hoe het in elkaar steekt. Met Censuur hoop ik niet dat de C-serie compleet is, want de karakters vragen om meer, ze hebben iets herkenbaars en tijdens het lezen ontluikt er empathie voor de karakters, dit geldt voor alle vier de delen. Juist door de herkenbare karakters, waardoor het je buurvrouw zou kunnen zijn of een verre vriendin, weet Esther van der Ham de lezer te raken en gaan de boeken onder je huid zitten. Ik kijk uit naar meer C`s

#Pageturner #Mustread #Aanrader #Niemandlijkttevertrouwen #C-serieopzijnbest

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com