Recensies·Recensies van Moon

Valse Hoop – Clare Mackintosh “Weer heeft Mackintosh mij helemaal in haar macht.” #Moon

Valse Hoop – Clare Mackintosh

“Mackintosh staat garant voor verbazing, verwondering, ongeduld en uren leesgenot.”

De achterflap

downloadEen jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden.

Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.

Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat…

Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders?

Mijn leeservaring

Clare Mackintosh heeft mij met haar debuut thriller Mea Culpa enorm verrast, nooit eerder wist ik halverwege een boek niet waar ik aan toe was en wat ik aan het boek had. Geweldig deze herinnering. Sinds 2011 begon Mackintosh als freelancejournalist en inmiddels is de voorheen werkzaam in de politiewereld, fulltime schrijfster. Een indrukwekkende carrière als je beseft hoe goed haar boeken verkopen. Valse hoop is haar derde thriller.

“Je wist het, fluister ik. Het is niet normaal om zoiets hardop te zeggen, maar ik kan me niet inhouden, Je wist hoeveel pijn het deed, en toch heb je het gedaan.”

Wanneer je ouders beide zelfmoord plegen, op dezelfde plek en je blijft alleen achter, krijg je een aardig knauw. Dit overkomt Anna, wanneer zij een jaar nadat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd een kaart ontvangt met de tekst. “Zelfmoord? dacht het niet” staat Anna`s leven stil, vanaf dat moment doet zij er alles aan om achter de waarheid te komen.

“Iemand heeft mijn ouders vermoord, en ik zal erachter komen wie.”

Valse hoop begint krachtig met een sterk proloog, er zit gelijk vaart in, het kost je geen moeite om in het verhaal te komen, vanaf de eerste bladzijde word je het boek ingezogen. Weer weet Mackintosh je helemaal in te palmen, het in drie delen opgemaakte verhaal sluit steeds weer af met een cliffhanger, waardoor je als lezer het verhaal verslindt. Ongrijpbaar, zo zou je de schrijfstijl van Claire Mackintosh kunnen omschrijven, er blijft zoveel mysterie in het boek hangen van het begin tot het einde, waardoor zij zich kan meten met vele grote auteurs. Ze begrijpt op de een of andere manier hoe ze spanning moet laten oplopen, en plot wendingen moet inzetten. Dit doet zij op zo`n manier waardoor je het boek niet weg kunt leggen, het ongrijpbare maakt gretig en onrustig, je wilt als lezer weten hoe het verder gaat. Haar karakters zijn stuk voor stuk intrigerend en onbetrouwbaar, bij ieder van hen heb je een wrange bijsmaak, niemand lijkt te vertrouwen en steeds word je heen en weer geslingerd. Hier houd ik van..

Was ik van haar eerste boek Mea Culpa al ondersteboven, met Valse Hoop weet Mackintosh mij weer te verbazen, met deze krachtige schrijfstijl mag Claire Mackintosh eigenlijk niet ontbreken op je Nog Te Lezen lijstje

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com