Recensies·Recensies van Moon

Upgrade  Rémi 1.0 – Lara Reims “Dit vraagt om meer..”

Upgrade  Rémi 1.0 – Lara Reims

“De interessante wereld Creodroom zal de lezer niet loslaten, puberproblemen gemixt met een flinke dosis spanning maken dit verhaal tot een Pageturner op naar deel 2”

De Achterflap

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan?

9200000103846610Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.
Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.
Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Mijn leeservaring

De dertienjarige Rémi staat er best alleen voor, zijn ouders zijn nooit thuis, zijn zus Roos zoekt haar heil bij vrienden en Rémi bevindt zich met zijn kat Azraël liever in de virtuele wereld dan in het Nu. Wanneer hij een gesprek opvangt tussen zijn zus en vader begint er bij hem van alles te knagen, wat moeten zijn ouders hem vertellen? Wat hebben de brieven, met het aparte logo met het geheim wat zijn ouders voor hem achterhouden te maken? Waarom is hij anders dan anderen? Allemaal vragen die bij Rémi door zijn hoofd spoken, wanneer hij de kans krijgt om antwoord te krijgen op al deze vragen, maakt een knal een einde aan alles. Maar dan is er die hand…..

“Maak je geen zorgen, je wordt niet gek. Je droomt niet wordt niet ontvoerd naar een parallel universum. We gaan alleen een reisje maken.”

Het is even inkomen, Upgrade is een Fantasyverhaal waarin je switcht tussen een virtuele wereld, het nu en een voor ieder van ons onbekende wereld. Je krijgt te maken met Rémi en zijn eenzame leven, waarin hij vooral zoekende is naar wie hij nu echt is. Dit geeft het verhaal een onderliggende emotie, vooral de jeugd van 13 zal zich hierin wel herkennen dit maakt het verhaal krachtig. Lara Reims weet in Upgrade een boodschap te verwerken waarin de jeugd veel van zijn eigen groei zal herkennen, de problematiek waar je als puber tegen aan loopt daar hebben Rémi en Emma ook last van. Herkenbaar maar ook oplossingsgericht.

Het heeft een fijne leesflow, je leest vlot en in een lekker vaartje door de hoofdstukken, het herkenbare van Rémi en Emma zal niet alleen de jeugd aanspreken maar ook voor de oudere jeugd is dit niet onbelangrijk. Je waant je in een Harry Potter wereld, Creodroom ademt een Zweinstein sfeer uit.

Door de beeldende schrijfstijl van Lara Reims, zal het de lezer totaal geen moeite kosten om zich in te leven in het verhaal, door de manier waarop zij de omgeving, de sfeer en het gehele Creodroom beschrijft waan je je in deze interessante wereld. Een Fantasiewereld waar we allemaal wel even willen vertoeven. Maar dan komt er een spannende twist in het verhaal, er werd wel voor gewaarschuwd door de personages in het verhaal, maar plots blijkt wegleggen geen optie meer, en glijd je af naar de plot, welk met een cliffhanger eindigt. Jammer, maar toch ook weer niet, hierdoor zal je niet kunnen wachten op deel 2 van de trilogie, want de schrijfstijl van Lara Reims maakt gretig en smaakt naar meer. Je zult genieten van de wereld Creodroom, en de personages Rémi en Emma zijn vrienden van je geworden aan het einde van het eerste deel, en van vrienden wil je meer weten! We moeten nog geduld hebben tot oktober 2019, maar het kleine stukje over Black Out zal je honger niet stillen alleen maar erger maken…

Ik kan niet wachten .. Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com