Leesclub·Recensies

Amla – Sterre Carron #Leesclubrecensie “Steeds weet Carron mij op het verkeerde been te zetten”#Marjo Jacobs

 

Amla – Sterre Carron

“Dikke 5 sterren, voor Sterre”

9200000108436750Voor Mustreads or Not mocht ik mee doen aan de leesclub van het boek Amla van Sterre Carron, uitgegeven door Witsand Uitgevers.

Wat heb ik genoten van dit boek. Het boek Carta van deze auteur had ik al gelezen. Amla vond ik nog spannender. Mijn complimenten aan de auteur. Ik heb het boek dan ook beoordeeld met 5 sterren.

Sterre Carron (1957) is een Vlaamse schrijfster van thrillers. Ze had in haar jeugd al interesse in criminologie, belandde uiteindelijk in een opleiding tot verloskundige. Ze werkte enkele jaren in Rwanda en het toenmalig Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. Bij haar terugkomst in België werkte ze  in het Instituut voor Tropische geneeskunde. Haar thrillers draaien rond Rani Diaz, een koppige, gevoelige hoofdinspecteur en haar collega Bert Simons. In 2013 debuteerde ze met “Mara”, het eerste boek uit deze reeks. “Amla” is het twaalfde deel in de Rani Diaz reeks. De delen zijn afzonderlijk ook goed te volgen.

In “Amla” neemt Sterre Carron ons nogmaals mee in de wereld van Rani Diaz. Er is een gewelddadige overval gepleegd waarbij een baby zwaar mishandeld is. Dit gaat Rani niet in de koude kleren zitten. Wie is de dader en waarom deze laffe daad? Rani gaat samen met haar team op onderzoek uit. Maar terwijl ze nog bezig zijn de overval op te lossen komt er alweer een volgende melding binnen. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Ook nu duiken we weer in het privéleven van deze sterke politievrouw, we leren haar steeds beter kennen. Vanaf het begin word je al lezende meegesleept in een huiveringwekkend en  spannend verhaal.

Het privéleven van Rani is onstuimig. Ze probeert iets op te bouwen met haar nieuwe liefde, terwijl haar ex haar waarschuwt voor deze nieuwe liefde, is hij jaloers of wil hij haar juist waarschuwen? Ik ben benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen hieromtrent.

De schrijfstijl is bijzonder aangenaam en het verhaal is vlot geschreven. Korte hoofdstukken, een eenvoudige zinsopbouw. Het plot steekt goed in elkaar, verweven met onverwachte wendingen, zodat ik vaker dan eens op het verkeerde been gezet ben. Het einde is anders dan verwacht.

Lieve Leesgroet Marjo Jacobs

Koop bij bol.com