Recensies·Recensies van Moon

De Olijfboom – Lucinda Riley “Weer een Mustread van Lucinda Riley”

De Olijfboom – Lucinda Riley

Lucinda Riley weet geheimen zo te verpakken dat het een cadeautje is om ze te ontcijferen. Weer is het genieten van deze heerlijke auteur.”

Samenvatting

9200000099604330

Hoeveel zal er veranderd zijn in vierentwintig jaar? Wanneer Helena na zoveel jaar terugkeert naar het vakantiehuis Pandora, wat sinds het overlijden van haar peetoom Angus in haar bezit heeft komen de herinneringen als vanzelf boven drijven. Maar met de herinneringen komen ook de geheimen naar boven en is dit wel wat Helena wil?

Mijn leeservaring

Gelijk zit je weer helemaal in de sfeer, zoals we gewend zijn van Lucinda Riley weet zij met weinig woorden de sfeer beeldend vast te leggen. Je beleeft het verhaal vanuit het dagboek van Alex de dertienjarige zoon van Helena hij switcht tussen 2006 toen hij dertien was en 2016 tien jaar later, dit wordt afgewisseld door het verhaal op zich, het is even wennen maar het geeft wel een extra dimensie aan het verhaal. Alex speelt naast Helena een zeer belangrijke rol in dit verhaal zijn zoektocht naar wie zijn vader is geeft het verhaal iets mysterieus en een extra twist.

Eenmaal kennisgemaakt met de karakters zal het je totaal geen moeite kosten om in het verhaal te komen, de prachtige Cyprische omgeving wordt door Riley op een presenteerblaadje aan je beschreven. Ook de personages komen tot leven door deze sterke schrijfstijl De manier waarop Riley jou als lezer meeneemt terug in de tijd, maakt ook dit verhaal weer een Pageturner. Lucinda Riley bezit zo veel kracht in haar woorden, en haar manier van alle ingrediënten te combineren, dat het boek je bezighoudt, je waant je als vanzelf ook in het mooie Cyprus, met alles wat daarbij hoort.

“Hier op Pandora leek Helena`s verleden op haar heden te zijn gebotst… en op dat van hem, trouwens. Hij had toch zeker recht om het te weten?”

Ook in dit verhaal weet Lucinda Riley een vleugje spanning te brengen, lichte spanning maar er hangt iets in de lucht, geheimen waar niet over gesproken mogen worden en welke heel langzaam naar de oppervlakte komen drijven. De levensgeschiedenis van Helena, Alex en alle andere karakters zijn zo herkenbaar beschreven, het menselijke maken het verhaal puur en echt.

Met de olijfboom zet Riley weer een heerlijke roman neer, een familiegeschiedenis welke overeind gehouden wordt door geheimen en emoties, je zult als lezer mee leven met de karakters, en Riley heeft je weer helemaal in haar macht. Ook dit boek mag weer aan het lijstje met Mustreads van Lucinda Riley toe worden gevoegd. Genieten met een hoofdletter G.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com