Recensies·Recensies van Moon

Die zomer in Italië – Sue Moorcroft “Wat een heerlijke Feelgood roman#aanrader”

Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

“Als vanzelf gaat de zon schijnen tijdens het lezen van dit heerlijke boek”

Samenvatting

9200000101843705Wanneer Sofia haar vader op zijn sterfbed een aantal beloftes doet, weet ze niet wat haar boven het hoofd hangt. Ze reist af naar Montelibertá, waar zij gaat werken in het plaatselijke hotel. Van daaruit probeert zij haar belofte aan haar vader waar te maken. Er hangen nogal wat geheimen rondom het verleden van haar vader, Sofia ontmoet er nieuwe vrienden en probeert haar leven weer op te pakken na het jarenlang verzorgen van haar vader. Kan zij de beloftes aan haar vader nakomen?

“Op haar vingers begon ze de beloftes af te tellen die ze Aldo had gedaan. “Niet mokken, me gedragen als een jonge, vrijgezelle vrouw, naar Montelibertá gaan, bloemen bij het graf van mijn grootouders leggen, mijn oom opzoeken om hem een boodschap over te brengen en….”

Mijn leeservaring

Sue Moorcroft, heeft al vele boeken geschreven, vele titels welke genomineerd zijn voor grote prijzen, Die zomer in Italië is het eerste boek wat van haar verschijnt in Nederland. Wat jammer bedenk ik me meteen, want zeker nadat ik dit boek dichtsla moet ik bekennen dat ik heb genoten van haar schrijfstijl, haar manier van het beschrijven van de omgeving. Hopelijk volgen er nog veel van haar boeken in ons land, want Sue Moorcroft heeft mij wel degelijk ontroerd met haar verhaal, en haar indringende schrijfstijl. Ik sloot het boek met een traan op mijn wangen.

Moorcroft neemt de lezer mee naar Montelibertá een plaatsje in Umbrië, daar loop je samen met de karakters door de straatjes en over de Piazza`s. De auteur weet de sfeer goed weer te geven, op een druilerige dag gaat tijdens het lezen van dit boek als vanzelf de zon schijnen. Er gebeurt veel in ‘Die zomer in Italië’ Sofia is opzoek naar haar vrijheid, en haar geluk na het jarenlang zorgen voor haar vader. Voor vele zal Sofia een herkenbaar karakter zijn, zij strijd met dilemma`s om voor haar zelf te kiezen of toch weer voor andere te gaan zorgen. Sofia is niet alleen een mooi en herkenbaar karakter maar zal de lezer zeker ook raken.

‘Die zomer in Italië ‘is een heerlijke Feelgood roman, met een sterk neergezet verhaal. Je laat je mee voeren door de straatjes in Italië, mee voeren op de klanken van de emoties van de karakters. Een dikke aanrader voor iedereen die houdt van een goed herkenbaar verhaal waarin je ontroerd raakt door de echtheid van de hoofdpersonages.

Lieve Leesgroet Moon

 
Koop bij bol.com