Recensie van Carla·Recensies

Laatste adem – Robert Bryndza ” Ik kijk al weer uit naar deel 5 en 6!”

Laatste adem – Robert Bryndza

“Laatste adem – Robert Bryndza: Deel vier van een heerlijke serie! Weer met veel plezier gelezen!”

Auteur: Robert Bryndza
• Uitgever: Boekerij
• Nederlands
• 1e druk mei 2019
• 9789022585320
• Paperback
• 368 pagina’s

Inhoud:

9200000102239976In een vuilcontainer wordt het dode lichaam van een jonge vrouw gevonden. Afgrijselijk gemarteld! Met uitpuilende, nietsziende ogen, een gehavend lijf en de weinige kleding die ze aan heeft druipen van het bloed. Ze ligt daar zielloos.
Erika Foster is als eerste ter plaatse, ze wil graag starten met het onderzoek om erachter te komen wie dit gedaan heeft. Ze heeft alleen een probleem: het is haar zaak niet! Het wordt niet op prijs gesteld maar Erika dringt zich min of meer op aan het onderzoeksteam. Als ze een verband ontdekt tussen deze zaak en een eerder gepleegde en onopgeloste moord, kan Erika zich een plekje veroveren in het onderzoeksteam.
Dan wordt er weer een vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Op dat moment weten ze dat ze waarschijnlijk met een sadistische serie moordenaar te maken hebben en wordt het een race tegen de klok. Gaan ze het volgende slachtoffer op tijd vinden? Of is het wederom te laat?

Persoonlijke Leeservaring

Laatste adem start met een heerlijk spannende proloog. Hiermee duik je lekker direct het verhaal in.

Door conflicten in een vorige zaak heeft Erika Foster het eigenlijk voor zichzelf verprutst en zit ze noodgedwongen administratief werk te doen op een stoffig kantoor. Ze wil maar één ding en dat is moordzaken oplossen! Ze zal een knieval moeten doen voor een aantal mensen en moeten proberen haar excuses aan te bieden en zich weer een plaatsje in het onderzoeksteam te verwerven. Uiteindelijk lukt het haar en bijt ze zich vast in de zoektocht naar de dader. Ondanks alles lukt het Erika en haar team niet om andere slachtoffers te voorkomen. Een kat en muis spel tussen dader en Erika Foster, wie blijkt de kat en wie de muis? Ofwel wie gaat dit gevecht winnen?

Robert Bryndza heeft een vlotte schrijfstijl die wel zorgt dat je door blijft lezen. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk, waardoor de vaart er lekker in blijft al vind ik het boek is niet non-stop spannend, je moet toch weten hoe het zit!
Het karakter van Erika Foster komt in Laatste adem goed tot zijn recht, ook als je voorgaande delen niet gelezen zou hebben. Ook de dader komt behoorlijk uit de verf! Wat ik wel bijzonder vond dat je al redelijk vlot een inkijkje in het hoofd van de dader krijgt! De rest van de personages zijn beduidend minder uitgediept, vooral als je ze niet kent van vorige delen. Of dat echt storend is? Voor mij in elk geval niet, maar nogmaals ik “ken” deze personages natuurlijk al!. Ik zou aanraden om voorgaande delen lekker te lezen, gewoon omdat ik het echt een heerlijke serie vind. Toch zal je Laatste adem ook zonder vooraf de andere delen te lezen gewoon goed kunnen volgen.

Ik zeg: wederom een Mustread!

Dit was al weer het vierde deel van Robert Bryndza in de Erika Foster serie! Ik vind het heerlijke boeken en zal ook zeker deel vijf en zes gaan lezen!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.

Bekijk op bol.com