Recensies·Recensies van Moon

Boeman – Lineke Breukel “Tergend spannend” #Moon

Boeman – Lineke Breukel

“Een Scandinavische thriller van Hollandse bodem”

9200000107219756 Sinds nog niet zo`n hele lange tijd staat Lineke Breukel op mijn lijstje met auteurs die ik in de gaten houd. Sinds ik haar boeken “IJsblauw” heb ontdekt ben ik toch wel danig onder de indruk van de Hollandse schrijfster die is geëmigreerd naar Zweden.

“Waar zit je, mijn ravenzwarte Rave…. Waar heb je je verstopt? Ik zal je toch wel vinden… kiekeboe!”

Boeman vertelt het verhaal van de journalist Ras Mus, welke op onderzoek uit gaat. In het dorpje Tatorp in Zuid Zweden is al tien jaar lang elk jaar op dezelfde dag een vrouw verdwenen, waarom dit jaar niet? Is de dader gestopt met zijn daden? Is hij overleden of wacht hij op het juiste moment?

De bijna jarige Raven, wordt danig op de proef gesteld, is zij gek aan het worden of heeft iemand het op haar voorzien? Er gebeurt van alles in het Zweedse dorpje maar of het allemaal zuiver is? Waarom verdwijnt er juist dit jaar geen vrouw? Komt Raven haar verleden haar opzoeken?

Op een On Hollandse manier weet Lineke Breukel je dit boek in te trekken, Boeman ademt een sterke Scandinavische sfeer uit. Een Scandinavische thriller van Hollandse bodem. Breukel weet het geduld van de lezer flink te tarten, elke keer wanneer je een bladzijde omslaat heb je het idee dat er een draai aan het verhaal wordt gegeven, dit laat even op zich wachten. De spanning wordt tergend opgedreven, waardoor je meer en meer nieuwsgierig wordt naar wanneer het noodlot toe gaat slaan. Niets geen voor gekauwd verhaal, gewoon spannend tot het laatste einde. Een einde welke je niet aan ziet komen, ik in ieder geval niet.

Onverwachte plotwendingen….

Met Boeman laat Lineke Breukel weer eens zien wat voor kwaliteiten zij bezit, haar schrijfstijl is pakkend en tergend, haar fantasie is enorm en met deze thriller weet Lineke mij weer te verrassen. Het verhaal steekt goed in elkaar, je wordt getergd door de schrijfster, je geduld wordt op de proef gesteld en meer en meer raak je verweven met de karakters. Gaan we meer lezen over de intrigerende Ras Mus, ik hoop het hij heeft iets speciaals, een serie van dit karakter daar zou ik heel blij van worden.

Dit personage vraagt om meer………

Houd jij van een sterke thriller, waarbij je geen idee hebt hoe het in elkaar steekt, het mysterie pas aan het einde ontrafeld wordt?! Dan moet je Boeman zeker oppakken, eenmaal een Lineke Breukel is wat mij betreft alle boeken van Lineke Breukel lezen.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com