Recensies·Recensies van Caro

Dagboek op Doktersrecept – Marijn van Zomeren “Is het werkelijkheid of één grote boze droom”

Dagboek op Doktersrecept – Marijn van Zomeren

Zinnig of Krankzinnig?

“Is het werkelijkheid of één grote boze droom”

op doktersreceptVia uitgeverij Ambilicious had ik de thriller “Dagboek op doktersrecept ontvangen” Deze had ik uitgezocht om te lezen. De titel en de cover trokken mij enorm aan en ik had echt weer eens zin in een thriller.

Op de cover zie je man met rugzak lopen, en uit die rugzak steekt een mes. Een hand achter de man die reikt naar…..

Meteen begon ik met lezen, toen het boek binnen kwam. Het verhaal bestaat uit 5 delen.

  • De openbaring
  • De behandeling
  • De confrontatie
  • De overgang
  • De conclusie

Het is echt een dagboek met dag, datum en tijd boven ieder stukje.

Bij sommige stukjes wordt onder op de bladzijde verwezen via een link naar bijvoorbeeld een wikipedia site, waarin wordt uitgelegd hoe een droom in elkaar steekt. Ook wordt er veel verwezen naar regiobron.nl

Tijdens het lezen moest ik enkele malen aan Thomas Olde Heuvelt zijn boek Hex denken, dit boek gaat ook een beetje die kant op. Maar echt een thriller vind ik het net weer niet, pas op het einde werd het echt gruwelijk. Meer een horror vind ik het. Het verhaal is wat langdradig zeker in het begin en ik had heel wat stukken willen schrappen.

De jonge Johan heeft in zijn jeugd iets meegemaakt wat hij diep heeft weggestopt. Hij is onder behandeling van een psycholoog geweest, maar het gaat goed met hem. Wanneer hij terug keert naar zijn geboortedorp komen er langzaam dromen terug die hem mee nemen naar het verleden, naar de dood van zijn oom en moeder.  Hij zoekt zijn oude psycholoog op Dr. van Praag, maar wat houdt deze man voor hem achter, waarom wil hij hem niet alles vertellen over zijn moeder en oom.

Ik trok mijn hand terug en keek ernaar. Mijn knokkels lagen open, bloed druppelde op de grond. Waanzin was realiteit geworden en ik had geen idee wat ik daarmee aan moest. Rillend keek ik naar de deu. Hij stond nog steeds op een kier. “M-m-mam?”

Johan krijgt een vriendin Caroline en samen proberen zij elkaar te helpen hun angsten te overwinnen. Caroline is ook een patiënt van Dr. van Praag. Johan gaat samen met Caroline al zijn dromen te lijf, tot dat Caroline hem laat zitten en niets meer van zich laat horen.

Het verhaal is wel zo geschreven dat je denkt dit is krankzinnig, maar zou het echt gebeurd zijn?

Vooral de laatste 150 bladzijden boeiden mij en wilde ik weten wat er nu echt speelde in het (droom) leven van Johan. Wel een  een heel zielig einde met een plot waar je vraagtekens bij zet omtrent Dr. van Praag. Is het een aanrader? Ik vond het te langdradig om het een mustread te noemen, maar heel veel anderen vonden het een geweldig boek. Ik heb er lang over gedaan om het uit te lezen, zelfs met een tussen stop erin. Toch ben ik blij dat ik hem uit heb gelezen, want het einde was boeiend. Dus het verhaal is zeker goed, maar voor mij geen mustread. Heb dus geduld tijdens het lezen, het venijn zit hem in de staart.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com