Recensies·Recensies van Moon

Perfectionists – Sara Shepard “Bing reading, net als de serie verslavend…”

The Perfectionists – Sara Shephard

“Dompel je even helemaal onder in de High School scene, net als in de serie vraagt dit om een vervolg… Wanneer komt het volgende deel. Ik wil Bing Reading!” 

  • Auteur: Sara Shepard
  • Uitgever: Moon
  • Nederlands 
  • Druk: 1 
  • 9789048847990 
  • juni 2019 
  • Paperback 
  • 256 pagina’s

 

9200000107966614Wanneer Nolan Hotchkiss dood wordt aangetroffen, zijn de meiden van Beacon High enigszins op hun hoede, Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben hem allemaal dood gewenst. Maar een ding weten ze zeker, ook al was het hun plannetje, zij hebben het niet gedaan…. Wie is er met hun idee aan de haal gegaan? Wie heeft het gedurfd waar iedereen van droomde? Wie heeft de lastpak, de etter, de koning van Beacon High vermoord?

“Een persoon, of meerder personen, heeft of hebben Nolan Hotchkiss om het leven gebracht. En we zullen niet rusten tot we die hebben gevonden.”

De populaire Netflix serie is bij vele van ons wel bekend. Pretty Little Liars, voor alle leeftijden een aanrader. Is dat met het boek ook zo? The Perfectionists, neemt de lezer mee naar High School naar de vijf “vriendinnen” op Beacon High. Hier zit je al vrij snel in de voor de serie o, zo bekende sfeer. Je waant je in het leven van de Young Adult `s, welke elk zo hun eigenaardigheden hebben, hun problemen en waar haat en liefde bij elkaar lijken te horen. In elk hoofdstuk speelt een van de vijf “vriendinnen” een prominentere rol, dit geeft je als lezer steeds meer zicht op de karaktertrekken van de hoofdkarakters, je kunt je hierdoor helemaal inleven in hun gevoelens en hun leefsituaties, want voor elk van de meiden is dit anders, allemaal dezelfde leeftijd, maar ieder zo zijn eigen achtergrond en problematiek. Dit geeft het verhaal wel meer dynamiek. Je zult in het begin even moeten wennen aan de vele namen, zeker als je niet bekend bent met de serie, maar eenmaal bekend met de karakters wint de trekkende kracht van het leven van een high school student.

De sfeer wordt goed neergezet door Shephard, en niet alleen YA zullen genieten van de verhalen rondom de Pretty Little Liars, ook voor volwassenen is dit gewoon fijn leesvoer. De Cliffhanger aan het einde zal voor velen niet heel bevredigend zijn, en we zullen moeten wachten op een volgend deel om te weten hoe het nu allemaal echt in elkaar steekt. Maar de dames van Beacon High hebben de lezer weer danig in hun macht. Kom maar op, ik heb wel zin in een paar uren Bing Reading.

Fan van de serie? Dan ben je zeker ook fan van de boeken.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com