Recensie van Carla·Recensies

Stillhouse Lake – Rachel Caine “Dit boek kun je niet meer wegleggen!”

Stillhouse Lake – Rachel Caine

“Ik heb serieus genoten van dit boek! Het verhaal is goed opgebouwd, spannend tot de laatste bladzijde met een pracht van een cliffhanger, heel blij mee, want het wordt duidelijk dat dit verhaal nog niet is afgerond! Ik kan niet wachten op het vervolg!”

Auteur: Rachel Caine
• Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
• Nederlands
• 1e druk juli 2019
• 9789045218441
• Paperback
• 352 pagina’s

download (4)Gina is getrouwd en heeft twee kinderen, ze is vrij naïef en doet min of meer wat haar man van haar verwacht. Ze denkt gelukkig te zijn maar niets blijkt minder waar! Wanneer ze op een dag, samen met haar kinderen, de straat inrijdt waar ze wonen valt hun leven compleet in duigen. Overal waar ze in geloofde bleek niet de waarheid. Haar huwelijk bleek een leugen, haar man een gruwelijk monster. Een seriemoordenaar.

“Ik twijfelde nooit aan zijn woorden. Waarom zou ik?”

Gina ontvlucht, samen met haar kinderen, haar oude leven en daarmee probeert ze de hetze die veel mensen tegen haar voeren te ontvluchten. De algemene opinie is dat ze van de gruwelijke moorden moet hebben af geweten. Veel mensen willen haar en haar kinderen beschadigen, wraak nemen op haar omdat ze niet is veroordeelt, maar juist vrijgesproken is. Steeds weer moeten ze op de vlucht!

“Niet de zoveelste hopeloze nachtvlucht, de zoveelste nieuwe woonplaats en nieuwe namen die je moet onthouden totdat geen ervan nog echt is. Hun jeugd is in de as gelegd, verwoest. Vernietigd! En op de vlucht slaan is een nieuw houtblok op dat vuur.”

Haar ex-man zit veilig in de gevangenis, maar lijkt ook buiten de gevangenis zijn tentakels naar ze uit te kunnen slaan. Ze voelen zich nergens veilig en Gina, die intussen Gwen heet probeert allerlei maatregelen te treffen om voor haar en haar kinderen een veilig bestaan op te bouwen. Haar kinderen zijn gewend om snel hun spullen op te pakken en elders weer neer te strijken. Tijd om vrienden te maken hebben ze eigenlijk nooit, willen ze eigenlijk niet eens meer.
Uiteindelijk beginnen ze toch langzaam weer wat vertrouwen te krijgen en langzaam een beetje te ontspannen, totdat blijkt dat Gwen zich toch in allerlei mensen heeft vergist, maar komt ze deze keer wel op tijd weg?

De proloog van Stillhouse Lake zet meteen de toon van het verhaal! Daarna wordt je aan de hand meegenomen in het bizarre leven van Gina, die uiteindelijk Gwen wordt. Samen met haar kinderen wisselen ze van identiteit als dit nodig lijkt te zijn om uit handen te blijven van stalkers en internettrollen, die steeds weer op hun spoor komen. Stillhouse Lake dut nergens in, een enkele keer bespeur ik een “hikje” in het verhaal en vind ik dat niet zo logisch, maar ik neem er geen tijd voor om er over na te denken omdat ik door wil lezen, zonder voet op de rem! Het is tenslotte fictie bedenk ik dan even snel. Het hele verhaal leest met een sneltreinvaart maar het einde gaat met de snelheid van de Shanghai Maglev trein (de snelste passagierstrein in de wereld), dan kan je ook onmogelijk stoppen met lezen. En wat heerlijk: de cliffhanger kondigt eigenlijk ook een tweede deel aan! Nog even geduld hebben…..

p.s. jullie begrijpen toch wel dat Stillhouse Lake een echte Mustread is?

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.