Leesclub·Recensies

Louise – Anne-Laure Van Neer #Leesclub “Een humoristische thriller. Spanning met een knipoog.”

Louise – Anne-Laure Van Neer

Louise Anne-Laure Van NeerSamenvatting

Anne Laure is al ver in haar zwangerschap als ze haar relatie met Bob ziet stranden. Hierdoor is ze op zoek naar woonruimte. Ze vindt deze bij Louise. Louise is een erg vriendelijke dame die voor haar verwarde echtgenoot Roger zorgt. Als Anne Laure een manuscript vindt dat door Louise is geschreven gaat ze toch anders tegen haar aan kijken en ontstaan er twijfels over wie Louise echt is.

 

Leeservaring

Een humoristische thriller. Spanning met een knipoog.

Hoewel er een moordzaak in dit boek voorkomt die opgelost moet worden, een standaard kenmerk van een thriller, is dit een thriller die heel anders is als de meesten. Het verhaal is luchtig en vol humor. Hierdoor is het niet echt spannend maar wel heel vermakelijk om te lezen. De schrijfstijl is soepel. Het verhaal leest makkelijk weg. De auteur is Vlaams. Er worden dus wel andere woorden gebruikt als dat men in Nederland gewoon is. Bij sommige woorden moet je even nadenken wat er bedoeld wordt maar door de zinsopbouw en context waarin ze gebruikt worden is dat al snel duidelijk.

Op speelse wijze legt de auteur een bruggetje naar de twee eerder verschenen boeken. Dit boek is prima als standalone te lezen. Je mist geen belangrijke voorkennis als dit het eerste werk is van deze auteur dat je leest.

Leuk detail is dat de auteur zelf het hoofdpersonage is. Tot aan het eind toe blijft het een verrassing waarom dit zo is en zit je met de vraag “zou er waarheid in dit verhaal zitten?” Dit is dus erg origineel bedacht.

De personages zijn goed uit gewekt wat betreft hun persoonlijkheid en leefomstandigheden. Ook is er psychologie in het verhaal verwerkt maar door de humor die dit boek heeft ervaar je het toch niet echt als psychologische thriller. Het is een heerlijk boek om te lezen. “Een vlotte bevalling” om maar even in de humor van het boek te blijven.

Groetjes Ans Stier