Recensies·Recensies van Moon

Toen ik dood was – Loes den Hollander “Onvoorspelbaar sterk !”

Toen ik dood was – Loes den Hollander

Drie vrouwen, drie verhalen, Loes den Hollander laat ze moeiteloos samensmelten tot een onvoorspelbaar plot. Toen ik dood was is een ijzersterke psychologische thriller waarbij je vertrouwen in de karakters danig op de proef wordt gesteld. Loes den Hollander blijft de Koningin van de Nederlandse thrillers. ***** Vijf sterren voor deze Mustread

9200000112342716 Het zal je maar gebeuren! Na een huwelijk van tien jaar vertelt haar man aan Maryan dat de koek op is. Hoe zou jij reageren?  Fanny haar moeder laat steeds merken dat zij niet deugt, dat zij niet goed genoeg is, Fanny inmiddels een vijftiger, is er helemaal klaar mee. En dan Thaïs, haar man verlaat haar, omdat ze niet meer zo`n behoefte heeft aan seks, en ze aan één kind wel genoeg heeft. Dan blijkt hij al tijden een andere vriendin te hebben die wel graag kinderen wil hebben, maar als deze vriendin dan op een avond aan de deur staat om dat haar ex verdwenen lijkt te zijn! Hoe zou jij daarop reageren? Thaïs weet het ook even niet meer

Drie vrouwen drie dilemma`s, hoe zou jij deze situaties oplossen, soms is er maar één oplossing.

Loes den Hollander de ongekroonde koningin van de Nederlandse thrillers, haar laatste boeken ademen een ijzige sfeer uit, meer drama, minder lief, maar zeker allemaal aanraders. “Toen ik dood was”, is alweer het derde boek wat uit komt bij De Crime Compagnie uitgeverij. Geen titel uit één woord meer zoals we gewend waren van Loes, maar een trekkende, intrigerende titel waar je als thriller fan je fantasie al helemaal op kan loslaten.

Weer een pageturner, stoppen is een No Go

Je maakt kennis met Thaïs, Maryan en Fanny, stuk voor stuk alledaagse vrouwen het zouden je buurvrouwen kunnen zijn, maar hun leven staat pittig op zijn kop, ze hebben er geen grip meer op of toch wel? “Toen ik dood was” heeft een zeer sterk psychologisch gehalte, het zet je danig op het verkeerde been en je vertrouwen in de karakters zal flink op de proef worden gesteld. “Toen ik dood” was heeft een onvoorspelbaar karakter, tot ver in het boek zal je geen idee hebben waar het heen gaat. Loes den Hollander heeft je helemaal in haar macht. Met haar vijfentwintigste thriller weet Loes den Hollander zich weer uitstekend neer te zetten, ze zorgt er met deze thriller voor dat haar plek in de bestsellerlijst weer gewaarborgd is. Stoppen met lezen is een No Go, want de onderlinge relaties trekken je het boek in, het wantrouwen bij de karakters en de indrukwekkende verhaallijn zullen je je nachtrust kosten.

Psychologisch zeer sterk

“Toen ik dood was” blijkt weer een regelrechte Mustread een Pageturner, waar menig thriller fan van zal smullen. Ren maar alvast naar de boekhandel deze thriller mag je niet missen

Moon Kager