Recensies

Boekpresentatie “Messias”- Toni Coppers

Boekpresentatie “Messias”- Toni Coppers

De 18de commissaris Liese Meerhout 

Donderdag 24 oktober reden Peter Jan en ik richting Antwerpen voor weer een heel leuke boekpresentatie. Toni Coppers lanceerde zijn nieuwste thriller ‘Messias’ en als ik goed geteld heb is dit zijn 18de thriller over commissaris Liese Meerhout.

De vorige keer was het heel ver weg, maar deze keer was het voor ons maar een uurtje rijden en de locatie trok ons ook wel heel erg aan, brouwerij De Koninck in Antwerpen.

toni8

Om half 8 zou de presentatie van start gaan, maar iets over 7 liep het proeflokaal al vol en werden de barkrukken bezet door Copper fans. Een erg sfeervolle locatie met barkrukken en bartafels met heerlijke borrelhapjes daarop. Toni en bier hebben een relatie met elkaar, door de samenwerking en de totstandkoming van het boekje “De Erfenis”, wat dit jaar te verkrijgen was als je een 6-pack Duvel kocht. natuurlijk heb ik dankzij Ann, dit boekje ook tussen mijn collectie ‘Coppers’ staan.

Veel fans van Toni waren aanwezig, genodigden maar ook fans die mee hadden gedaan met een winactie, om ook een uitnodiging te ontvangen voor deze boekpresentatie.

Toni3

Toni presenteerde zijn nieuwste boek vanaf een podium en had mooie beelden op een projectiescherm uitgekozen om het verhaal aan te kleden. Het eerste exemplaar werd aan zijn dochter Loes uitgereikt, die daar emotioneel op reageerde.

Toni las enkele fragmenten voor uit zijn nieuwste boek, ook werd er even terug geblikt op zijn boek “Het vergeten meisje”, die genomineerd was voor de ‘Hercule Poirot publieksprijs’. Duidelijk werd nog eens gemaakt via een quote van Albert Einstein dat het boek tot stand was gekomen na veel research “Imagination is the highest form of research”.

Toni5Tussendoor konden de gasten een drankje aan de bar halen en werd mij door iemand aan onze tafel aangeraden een Bolleke te proberen, een biertje van de brouwerij zelf. Wow heerlijk moet ik zeggen, blij dat ik  die avond niet terug hoefde te rijden.

 

 

 

 

 

Na een heel gezellige donderdagavond reden we weer huiswaarts en waren we benieuwd of Toni de publieksprijs voor zijn boek in ontvangst zou mogen nemen. Gisteren was ik op de boekenbeurs en hoorde ik dat dit inderdaad het geval was. Van harte gefeliciteerd Toni en natuurlijk ook zijn coauteur Annick.

Toni7

Bedankt voor de uitnodiging Toni en ik hoop zo gauw mogelijk aan het boek te kunnen beginnen. En Copper fans of lezers die ook wel heel benieuwd zijn geworden naar een Liese Meerhout, hou ‘Mustreads or Not’ in de gaten want er kom wel een heel geweldige winactie aan!

Lieve leesgroet Caroline