Recensies·Recensies van Moon

Enkele Reis naar de Algarve- Marelle Boersma “Dit boek kost je je nachtrust”

 Enkele Reis naar de Algarve- Marelle Boersma

“Deze ongrijpbare, mysterieuze psychologische thriller bezorgt mij als lezer slapeloze nachten”

 Een echte Ik Vertrek thriller van Marelle Boersma, de derde alweer. De ideeën voor een Ik Vertrek serie ontstonden toen Marelle en Jan hun spullen op pakte en vertrokken naar Portugal. En nu vertrekt de lezer mee naar Portugal, weer zo`n spannend vakantie/emigratie verhaal.

9200000108459035.jpgSuus verruilt samen met haar dochtertje, Sterre, en haar zus Anouk, Nederland voor Portugal, om daar haar leven weer op te pakken. Wanneer op een avond blijkt dat Sterre verdwenen is, staat heel haar leven op zijn kop. Niemand lijkt te vertrouwen, Suus zet alles op alles om Sterre terug te vinden.

“Niemand te vertrouwen, wie spreekt de waarheid, voor de lezer een doolhof van verdachte karakters”

Enkele reis ademt de Portugese sfeer uit, de interessante Portugees Carlito, zie je helemaal voor je en met hem begint meteen de sfeer. Een onheilspellende sfeer, want elk karakter lijkt wel twee agenda`s te hebben. Niemand lijkt te vertrouwen, iedereen lijkt een dubbelrol te spelen, dit is interessant, het maakt het verhaal ongrijpbaar. Vol verbazing lees ik verder, geen idee waar het heen gaat, en wie ik vertrouwen kan. Dit verhaal heeft een mysterieus uniek, gehalte, heb je bij de andere boeken van Marelle wel een klein idee hebben waar het heen gaat, in Enkele reis zet zij je meerdere malen op het verkeerde been en word je danig op de proef gesteld. In het boek zit nog een boek verscholen, dit geeft het verhaal net dat extra mysterieuze tintje, het maakt het nog ondoorgrondelijker. Een heel interessant gegeven, een boek in een boek, origineel en subliem bedacht

“De verbinding naar Fictie is subliem verweven”

Marelle heeft met Enkele Reis een verbinding gemaakt naar de vermissing van Madeleine McCann, tijdens het lezen waren mijn gedachte al bij deze vermissingszaak, maar in het nawoord verwijst Marelle hiernaar, zij weet mij te raken met deze thriller, het ongrijpbare maakt dit verhaal tot een #pageturner, voor mij de beste Ik Vertrek tot nu toe, en de andere boeken waren ook al top dus mensen dit beloofd wat. Ja, Marelle heeft hiermee een #Mustread geschreven eentje die je niet mag missen!

Lieve leesgroetjes Moon Kager

Koop bij bol.com

Ook te lezen via het Kobo Books abonnement