Recensies·Recensies van Moon

Het leven dat ik kende – Esther Boek #Blogtour “Een verhaal dat meer zegt dan de woorden alleen…”#respect

Het leven dat ik kende – Esther Boek

“De lijn tussen Non – Fictie en Fictie is flinterdun in dit boek, respect voor alle partijen.”

  • Auteur: Esther Boek
  • Uitgever: Hamley Books
  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789463886086
  • Druk: 1
  • november 2019
  • 300 pagina’s

9200000113070235

Roelf trouwt met Ellen en samen startte zij een gezinnetje, maar het geluk is van korte duur wanneer Roelf zijn wereld in stort. Hoeveel kan een mens hebben? Roelf vind zijn geluk weer terug bij Sophie, maar het lijkt of hij voor ongeluk geboren is. Kan hij de kracht vinden om door te zetten zijn, zijn schouders breed genoeg om ze onder al deze ellende te zetten en door te gaan. Een verhaal over kracht, doorzettingsvermogen en het vermogen positief te blijven kijken naar gebeurtenissen. Een verhaal dat je raakt.
Esther Boek debuteerde in 2017 met Geen kind meer, een aangrijpend spannend verhaal gebaseerd op een waargebeurde situatie in Esther haar eigen gezin. Esther bezit het talent Fictie en Non-fictie te verweven op zo`n manier dat elk boek onder je huid gaat zitten. Nu komt zij met Het leven dat ik kende en ook dit boek mag zich weer onder de noemer Mustread scharen.

Prachtig vormgegeven

Het leven dat ik kende, straalt iets speciaals uit, de vormgeving is zeer mooi en de extra aandacht boven elk hoofdstuk maakt dit boek tot een prachtexemplaar. Zo netjes en die extra details geven het boek een luxe uitstraling, het maakt mij altijd blij deze extra`s net dat beetje meer aandacht.

Esther weet de lezer op een realistische manier mee te trekken het verhaal in, de emoties lopen bij mij persoonlijk flink op. Ik ben onder de indruk hoe Esther overtuigend maar vooral gedegen de details neerzet. Op een respectvolle, en juiste manier brengt zij de details tot leven. Je bemerkt dat zij goed heeft geluisterd naar de hoofdpersonages, de lijn tussen fictie en Non- fictie is flinterdun en te bedenken dat dit echt gebeurd is, geeft het boek een emotionele lading Hoeveel kan een mens hebben. Dit soort boeken zijn wel de specialiteit van Esther, zij heeft een eigenschap waardoor je tijdens het lezen even dat lijntje tussen fantasie en waarheid vergeet, een eigenschap waar zij zich in onderscheid van andere auteurs.

Een verhaal dat je raakt, je emoties boven laat drijven en tranen laat vloeien.

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en dat zal je merken ook wanneer je het boek leest, je proeft de rauwe emoties, de onmacht en het zal je als snel mee nemen in je eigen emoties. Heel indrukwekkend neergezet door Esther Boek, ik ben fan al was ik dat al. Maar met dit boek heeft ze mij echt weten te raken, haar manier van schrijven staat mij enorm aan. Overtuigend, diepgaand en vol emotie. Dit boek is een echte aanrader, een boek dat je niet snel vergeet. Met respect voor Roelf en Sophie, die hun verhaal gedeeld hebben, het is goed dat jullie verhaal aan het papier is toevertrouwd.

Lieve Leesgroet Moon Kager