@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon

Onder mijn huid – Marijke Verhoeven “Verhoeven legt de lat hoog met deze Pageturner. #Mustread” #thekobolife

Onder mijn huid – Marijke Verhoeven

“Vanaf heden is Marijke Verhoeven voor mij een auteur die ik in de gaten ga houden, ongrijpbaar en misleidend. Een heerlijke Pageturner”

“De titel past enorm goed bij dit verhaal, het gaat onder je huid zitten zal je niet zo snel loslaten.”

9200000108319756

De TT komt er aan topdrukte voor Julia, naast haar ingewikkelde privéleven vraagt dit veel van de jonge alleenstaande moeder. Haar dochter Laura besluit bij haar vader te gaan wonen, haar vriendje ziet ze steeds minder, tot dat het duidelijk wordt waarom zij hem steeds minder ziet! Hij zit in de moeilijkheden, samen met zijn broer doet ze er alles aan om Mike te helpen, maar is hij wel te helpen?

Marijke Verhoeven besloot in 2011 het roer om te gooien en zich volledig te richten op haar schrijf carrière, niet onverdienstelijk want al eerder schreef zij de zeer intrigerende Kenning trilogie, en nu komt zij met; Onder mijn huid.  Een thriller die je ondanks hitte en de sensuele romantiek in het verhaal menigmaal ook de rillingen zal bezorgen.

Wie is toch die persoon, van de schuingedrukte hoofdstukken!”

Verhoeven weet op een gedegen manier een verhaal op te laten lopen, vanaf het begin is je aandacht gegrepen, het begint kalm maar wordt steeds meer en meer intrigerend ingewikkelder, en vooral spannender. De schuingedrukte hoofdstukken voegen een enorme dosis mysterie en spanning aan het verhaal, wie is die gast, ik heb wel een idee maar dan wordt dit zo weer voor mijn voeten weggemaaid door sterk gekozen woorden, er gaat kracht uit van deze persoon, het geeft het verhaal meer dreiging

En dreiging daar weet Marijke Verhoeven alles van, het verhaal is On Nederlands geschreven (het zou zo een Scandinavische auteur kunnen zijn die dit verhaal heeft neergezet), zoveel kracht en spanning zit er in het staartje. Indrukwekkend. Eigenlijk zou hier best een film in zitten, het boek bevat alle ingrediënten voor een spannende film, de plotwendingen die alle kanten op gaan, heerlijk, maar ook de spanning, de karakters en het laagje seks en geweld. Eigenlijk klopt het allemaal, een heerlijke Vrouwenthriller. Vooral de plotwendingen maken dit boek, wanneer je denkt het gaat die kant, op dan geeft Verhoeven het verhaal weer een heel andere draai, hierdoor blijf je geboeid en samen met de mysterieuze schuingedrukte hoofdstukken zorgt dit ervoor dat ik persoonlijk het boek als een dikke Mustread betitel.

Marijke Verhoeven zet zich met Onder mijn huid in 1 klap op de lijst met favoriete auteurs, na de Kenning trilogie weet zij zich te evenaren met weer een topper.  De combinatie van de spanning, de sensuele lading, het psychologisch drama en de verdachte karakters maken dit boek tot een #Pageturner, waarvan ik graag een verfilming zou zien. Het on-Nederlandse karakter zal hoge ogen gooien op het witte doek.

Lieve Leesgroet Moon

Ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @kobobooks.com