Gast recensies·Recensies

Nachtmerries worden werkelijkheid – Ronald van Doorn #gastrecensie Coenraad de Kat

Nachtmerries worden werkelijkheid – Ronald van Doorn

( 3*** )

9200000094366445Jimmy Dean, auteur van een bestseller, en zijn vrouw kochten een mooi huis op een  deel van een vervallen landgoed in Yorktown. Ze hebben hun huis naar de hedendaagse maatstaven verbouwd. Alleen de werkkamer moet nog worden aangepakt. Er hangt mysterie en geheimzinnigheid over het landgoed en in Yorktown wil niemand er niets over kwijt. Hun directe buren; Angela en John (twee archeologen) wonen er al een tijdje. Tijdens een opgraving hebben die een aantekenboekje gevonden van een veel recentere datum dan de rest van de gevonden spullen. Bij  een housewarmingparty met vrienden ,waarbij ook Angela en John aanwezig zijn, gebeuren er onverklaarbare dingen, waardoor John en Jimmy Dean op onderzoek uitgaan. Een spoor leidt naar de paranormale wereld.

Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen waardoor de vraag opkomt wat die met elkaar gemeen hebben en hoe ze samenkomen. De afwisseling daarin  zorgt ervoor dat je continu bij de les blijft, met niet altijd bevredigende aanknopingspunten. De paranormale wereld opent zich steeds meer en je komt in een wereld terecht die vaak onverklaarbaar is,  maar het noopt je tot nadenken, wat tevens geldt voor de maatschappelijke items die erin zijn verwerkt.

Het verhaal bevat veel personages die allen hun eigen steentje bijdragen,  maar door de veelheid daarvan raakt je mogelijk het spoor bijster.

“Nachtmerries worden werkelijkheid” is een debuut dat soms tekort schiet in de uitwerking van de personages

Lieve Leesgroet Coenraad de Kat